Pages

2012. április 27., péntek

16.nap : Carrion - Terra...

Epp a kozepen vagyunk. Mogottunk 15 nap, es elottunk is annyi (pontosabban mogottunk mar 16). Ma atleptuk a 400. km-t is. Hihetetlen. Megtettunk mar negyszaz kilometert. Mekkora kegyelem.
Minden nap mas es mas. A mai is.
Ott hagytam abba, hogy az apacak ahitatot tartanak, s nekem rohannom kell. Megerte. Nagyon kedves, megtert noverek voltak. Az ahitat egyszeru volt. Egy enek ( illetve zene, nem is enek), nehany gondolat, aztan megint egy zeneszam , kozben mindenki kapott egy igeverset ( Jakab baratjatol :) ), a vegen pedig korbealltunk es kezenfogva, mindenki az anyanyelven elmondta a Miatyankot. Kozben egy perui nover megosztott nehany gondolatot, s nagyon jol evangelizaltak, mert azt mondtak, " itt vagytok a Jakab utjan, tudjatok Jakabnak volt egy baratja, aki azt mondta - ez a barat volt Jezus :) Nagyszeru volt veluk imadkozni, beszelgetni. Mindenki elmondta a resztvevok kozul, hogy honnan jott, s miert van a Caminon. Megdobbento volt hallani, hogy meg egy egyhazi szallason a nem kotelezeo alkalmon is alig van, akinek lenne valami koze is az Elo Istenhez. Ez eleg lesujto. Volt aki azt mondta, hogy azert jarja vegig a Caminot, hogy erezze a foldet. Hat baratom.... Na mindegy. A noverek nagyszeru eszkozei Istennek ebben az eldugott kis spanyol varoskaban. Az Agoston rendhez tartoznak es fo hivatasuk az imadsag mellett az evangelizalas, mert Agoston is nagy kereso volt :) Van naluk egy magyar lany is, Erika, csak vele sajnos nem tudtunk talalkozni, de a ket perui es a spanyol nover is nagyon kedvesek voltak. Reggel egy egyhazi dalra ebredtunk, majd kulonbozo dicsoito dalok szoltak, meg Delirous is :) Ez nagyon jo erzes volt.

A mai tav eleje mar kevesbe volt jo erzes. Itt van ugye a meseta, a vegelathatalan nagy spanyol fennsik, s ma reggel egy hatalmas tavot kellett megtennunk a semmiben. Nem kaveztunk, mondvan, majd az elso faluban. Igen am, de nem volt falu. Se falu, se varos, se wc, se semmi. Illetve a semmi az ott volt, a nagy semmi. Probaltatok mar ot oran keresztul gyalogolni a pusztaban? No ha eddig nem, akkor ne is probaljatok ki. Bizton allithatom, semmi erdekes nincs benne. Az utikonyvek szerint ugy masfel ora elteltevel kellett legyen egy kavezo. No azt varta midenki. De nem volt! Vegul volt egy eso elleni feltetos menedek, s oda huzodtunk be (mert mondanom se kell, termeszetesen ma is esett egesz nap ). Ott eszegettuk amink volt, s viccelodtunk "how a nice restaurant! no so expensive". Megerkeztek az amerikaiak is, ok is azzal " de jo, vegre itt van az amerikai kavezo". Szoval elvoltunk. Votl ket amerikai no, akik ESERNYOVEL jottek! Azt hittem rosszul latok, de nem esernyovel az El Caminon. Az egyik mar fel is szerelte az esernyojet a hatizsakjara. Egyebkent meg sokfelek a caminozok. Tegnap talalkoztunk egy kutyaval is ( Timi!) a kutyanak sajat hatizsakja volt, es persze sajat caminos fesukagyloja is. De o meg mindig jobban jart, mint az a 8 honapos kisbaba, akit az anyukaja cipel magaval az uton. No de terjunk vissza a mai napra. Az utikonyv azt irta, hogy a hosszu semmi utani elso telepulesen az elso amit majd meglatunk a temeto templomanak tornya lesz. Jo messzirol lattunk valami toronyflet. Na tudjatok, az a legjobb, amikor elkezdesz talalgatni: az lenne ott az a temeto? Igen. Neeem. Talan megis. Ne eljuk bele magunkat. Kozelebb erve Lala mar allitotta, hogy az bizony a temeto. De volt a torony elott egy hatalmas fedett szin-szeru. Mondom: ez nem lehet a temeto, minek lenne elotte egy szin. Mire Lala: ott all a gyaszolo tomeg a nyari hosegben, hogy ne kapjon napszurast. ... Remelem erzitek, milyen az, amikor ot oraja azt varod, hogy vegre meglasd amit latni szeretnel, s mar egy komplett torteneted is van az egeszrol, hogy hogy es hova temet a falusi pap.
Az volt a temeto. De a barjuk azert jobb volt. Kave, suti minden amit akartal. Szinte szarnyra kaptunk onnan, mar csak azert is, mert mar csak ket es fel ora volt a napi tavbol.
Kozben azt is hallottuk, hogy valahol a kozelunkban van egy magyar ferfi a caminon,. Gabor. Ez is olyan cuki a Camionoban, ahogy a hirek terjednek, tisztara mint a regi idokban lehetett. A barokban, szallasokon mindeki tud valamit, amit elmond valakinek, aki ha azt gondolja, hogy neked kozod lehet ahhoz a dologhoz, akkor keres nelkul a tudtodra adja. Igy mediak nelkul is megtudod, mi a tortenes a caminon elotted vagy mogotted. Edes vilag.

Egy cuki kis fogadoban szaltunk meg a francia hazasparral, Mischaellel es Reginaval. Ot agyas szobat kaptunk negyen. Mar azt gondoltuk, nem is jon majd otodik, mikor a nagy labmasszazsok kozepette berobbant kozenk egy furi urge. Nemet volt. Nem is beszelt mas nyelven. A lenyeget elmondta, ma is megtette a negyven kilometert. Mert emberunk ( Stuttgartbol) minden nap negyven kilometert tesz meg. Ez neki a tizedik nap . ( S mi meg buszkek voltunk, hogy sokakhoz kepest mar ket nappal elorebb jarunk :) ). Szoval emberunk aztan eloadta, hogy szereti Sarkozyt ( akit a franciak mar nem annyira szeretnek ) es Merkelt, meg hogy a testvere a francia idegen legioban nyomja. s o is katona volt a nemet seregben harom evvel ezelottig. Michael mondta is, hogy jo lesz ha ejjel vogyazunk, mert ez a nagy harcos majd elokapja a keset, aztan nekunk annyi :) Mindenesetre vele vacsoraztunk. Egy arva mukkot nem beszel tenyleg. Kerdeztem, meddig megy holnap. "Negyven kilometer" . Vilagos.
Mi beerjuk 26-al is. Ha kapunk hozza holnapra is erot, kegyelmet...

4 megjegyzés:

kamillatea írta...

Most olvastam egyben 3 napot, és pont arra gondoltam, hogyan bandukolnék a Caminon - csakis Dániellel és Byronnal... Erre olvasom, hogy tényleg van kutya, aki nekiindul! :D

PinK írta...

Sziasztok Drágáim!
Éjszaka már veletek álmodtam. Az egész családot elvittétek egy túrára, Papi, Mami, Robiék, mindenki, sőt Robiékkal még egy pici baba is volt. Havas, jeges tájon vittetek és közöltétek, hogy a túra végén egy gyors sodrású jeges folyón kell átmennünk, de semmi baj, mert ha levesszük a ruhánkat, akkor a túloldalon visszavehetjük a száraz ruhát és nem fogunk fázni..... Mindenki beleegyezett, egyedül én voltam tiszta ideg, hogy miket találtok ki nekünk......No, ilyen rémálmaim vannak..... :D :D :)
Ja! És Szilvi rohangált közöttünk és mindenkit instruált, Lala meg tiszta bozontos, szakállas volt, de öltönyben..... :D :D Éjjel is rátok gondolok..... :o)
Puszka!!!! Millió!!!!!!!

Révész írta...

Timi, le is fényképeztem neked a kutyát. Bár úgy láttam, ő elég meggyötört volt szegény.

Révész írta...

Szia Kiki!
Most megnevettettél. Devigyázzatok, mert jövő karácsonykor ha jön a nagycsalád még minden megtörténhet. Ott van pl. A közelünkben a Kéktúra.... Meg a Balaton:)
Puszilunk mindenkit, mamiékat is,
DOS pelegrinos