Pages

2012. április 18., szerda

6.nap: Estella- Torres del Rio


Ez egy igen-igen hosszu nap volt. 30 km. Azert ezt meg szokni kell.
Estella utan nem sokkal kovetkezett egy Irache... nevu kolostor, melynek oldalban egy borkut uzemel. Ilyennel se surun talalkozik az ember. A bor mellett a hely aldasa, hogy egy webkamerat is uzemeltet, s mivel a kolleganoimmel mar hetekkel ezelott megbeszeltuk, hogy onnan majd integetunk nekik, igy suru sms-valtasok kozepette hazaintegettunk.

A terep viszonzlag konnyebb volt. Kb. 2,5 ora mulva ertunk Villamayor de Majo.. nevu telepulesre. Ott egy kb. ezer eves kis templombol jott ki epp egy ismeros olasz hazaspar, s nagyban integettek, hogy menjunk be mi is. Bementunk. Ez volt az elso spanyol templom, amit belulrol is megneztunk. Egy roman kori kis templom, a vegeben egyetlen loresszeru ablakkal. Teljesen ures volt, az ember olyan bekeben erezte magat, olyan volt, mintha Isten teljesen kozelrol magahoz olelt volna, kizarva a teljes kulvilagot. Mivel csak ketten voltunk, elkezdtem enekelni, azt hiszem a "mert o a Kiraly, a megdicsoult Ur,a kiraly..." -t. Egyszerre cska bejott ket ir ferfi, s kertek, hogy ne hagyjam abba. Kesobb is amikor talalkoztunk, mindig elmondtak, milyen jo volt hallgatni az eneket a templomban. Ugyhogy nem bantam meg, hogy bementunk.
A templom utan a barba is bementunk, majd nekivagtunk a 12 km-es tavnak, ahol semmi civilizacio nem volt. ( ez volt az elso ilyen etap) Nagyon szep videken, konnyu terepen vitt az ut, csak ugy 22 km korul mar elfaradtunk. Lalanak a terde, nekem pedig a labfejeim fajtak ( be vannak gyulladva, valami allergia lehet a bakancsra - mar negy napja tart, de mostmar eleg borzi , igy ma vettunk ra kremet, meg egy csomo Calcium Sandozt).
Delutan fel 3-ra ertunk Los Arcosba. A mi bandank nagy resze csak eddig jott. De nem mi! Egy kavezas utan nekivagtunk a kovetkezo tavnak Torres del Rio-ig. Az 7,5 km - elvileg. De faradtan irtooooo hosszuuuu volt. Egy szoloskert kozepen mondtam Lalanak, hogy itt most alljunk meg pihenni, kulonben sehova tovabb. A pihenes jot tett, s utana gyors robotba kapcsoltam, Lala csak nezett, mondtam hogy ne is szoljon hozzam, mert meg kiesnek a robotbol ( rajottem, hogy egyebkent robotban csak kb. a masodik holtpont es ugy 20 km utan kepes menni az ember). Torres del Rio elott volt meg egy ksi falu, amihez fel kellett maszni. De onnan mar csak lefele 20 perc volt az aznapi cel. Az alberg egyebkent az eddigi legjobb volt, es a vacsora is a kozeli etteremben.
Vacsi elott egy ora hidegrazas volt a program, de a finom vacsi a sok-sok nevetes es a vorosbor segitett. Most egy ujabb tarsasaggal voltunk, itt egy del-afrikai no meg egy brazill csajszi voltak a mokamesterek. Ezek a kozos vacsorak  sokat visszaadnak az embernek.
Koran fekudtunk, cska harman voltunk a haloteremben. Nagyon jot pihentunk.
Tegnap nem esett! Volt viszont hideg es szel, delutanra pedig nemi napfeny. Meg a napszemuveg is elokerult. Eloszor... 

Nincsenek megjegyzések: