Pages

2011. november 8., kedd

"Ő nem olyan..."

Amibe újra és újra belefutok mostanában, az az igazság, az igazmondás kérdése.
A tévében két dolgot szerettem az M1-en az Angyali érintést és a Duna tévés filmeket. Az előbbiből a legutolsó epizód amit láttam valami olyanról szólt, hogy minden, ami hamissság, minden ami féligazság, minden ami becsapás... ahhoz az Istennek nincs köze, mert "Ő nem olyan...".
" Ő nem olyan..." -visszhangzik bennem a gondolat azóta is.
Ő maga az Igazság.

Vasárnap reggel a gyülis imaórán botlottam újra a témába : "éppen ezért szakítsatok a hazugsággal, és mindenki mondjon igazat felebarátjának.." (Ef.4:25.) Hazugság, csúsztatás, elhallgatás, féligazság... Vajon melyik zónába visz? Kinek ad teret az életünkben?
Talán gyors megoldás, de kicsit később a 4:27,-ben Pál azt tanácsolja: "helyet se adjatok az ördögnek" Mert ő nem gentleman, s nem fogja karbatett kézzel szemlélni az adódó helyet. Minden hazugságainkkal feljogosított helyre belép és lépésről lépésre átveszi a hatalmat életünk "szürke" zónái felett.
S ami még szomorúbb: Isten ott már nem uralkodik, nem válallhat közösséget azzal. Ő nem olyan.

"Ő nem olyan..." Ez néha bátorít is. A sötétségben. Bizonytalan helyzetekben. Vádlás és kárhoztatás közt. Tudhatod: "Ő nem olyan..." Ő nem utalgat, nem célozgat, nem játszmázik veled. "Ő nem olyan..." Ha közlendője van, Ő szólni fog. Van szava hozzád.

Ő a "világosság, és benne nincs semmi sötétség".


Nincsenek megjegyzések: