Pages

2008. július 30., szerda

Janka


Hétfő délután végre személyesen is megcsodálhattuk nagy családunk legifjabb tagját, a négy hetes Janka babát. Az unokahugomékkla együtt már régóta vártuk érkezését, s talán épp azért, mert ha valakire többet kell várnod, azt másként fogadod, így az ő jövetele is Isten különleges ajándéka a számunkra. Jó volt érezni, látni benne Isten kegyelmét, s minden részletre kiterjedő gondviselését. Újra látni, hogy Ő, aki tartja az Univerzumot, nem feledkezik meg egy anyaméhben formálódó magzat sorsáról, de még vonásairól sem. S megmutatja szeretetét azoknak, akik bíznak benne.


Az élet forgatagában időről időre belebotlunk megoldhatatlan, kilátástalan helyzetekbe. Ahol véget ér a bölcsesség. Nincsen már több ötlet vagy megoldás. Ahol az emberből elementáris erővel törne fel a "Miért?". "Miért épp most?" "Miért épp velem?" Ahol nem marad más, mint az Isten tenyerébe roskadás, s az ima és az ima. Ahol egy idő után a másikoldal diadalittasan próbálja felhívni a figyelmedet, hogy "látod, az ima se segített". Ahol némelyek engednek felnőni a keserűségnek, s talán egy életre cinikussá vagy közönyössé válnak. Ahol mások végleg feladják. Ahol a legkülönbeket is csak a Mindenható kegyelme tart meg. Mert ha őszinték, nem tagadják, hogy voltak azok a bizonyos éjszakák, amikor utolsó erejük is elszállt, s kétségbesetten próbáltak kapaszkodni az Igébe, az igéretbe. "Hiszek Uram. Légy segítségül az én hitetlenségemben". Aztán valahogy reggel lett. S menni kellett és tenni kellett. S ha a választ még nem is láttuk, de jött több erő. Egy új Ige. S a hit. Hit a láthatatlanban. Hit az Atyában, a Megtartóban. S aztán, egyszer csak, az előzmények harcaitól látszólag már-már függetlennek tűnve, egy korábban soha nem gondolt, be nem kalkulált, lehetetlennek látszó úton és módon megérkezett a válasz, megtörtént a csoda. Úgy, ahogy senki se gondolta. Olyan mennyei módon. Kegyelmesen.

3 megjegyzés:

PinK írta...

Hozzátok érkezett? Révész Janka? !?!??
Csók: Krisz

Révész írta...

Áhhhh. Erre nem is gondoltam, hogy így utólag visszaolvasva tényleg félreérthető volt. + Aki ismer, simán nem lepődik meg egy ilyen bejegyzésen családunk részéről.
Bocsi. Ő a Kláriék kislánya: Ficsor Janka. És naggyon édes!!!

PinK írta...

Ez jó!!! :)
"+ Aki ismer, simán nem lepődik meg egy ilyen bejegyzésen családunk részéről."
Én is ez okból tettem föl a kérdést!! :) :D
Áldás Rátok meg Jankáékra is!
Krisz