Pages

2010. május 31., hétfő

ÖRÖM-SZABADSÁG

... van úgy, hogy az ember nagyon fáradt, de ez a fáradtság nem az a fáradtság... ebbe az érzésbe inkább a megelégedettség, az öröm, a békesség vegyül. Ezt éreztem tegnap este is.

Gyülekezetünkkel Ócsán jártunk. A helyi baptista gyülekezetet látogattuk meg. Harmincöten busszal mentünk, ami különleges érzés volt, hisz manapság már többnyire mindenki saját autóval járja saját utait... Mégis van valami különleges abban, hogy csak felülünk egy buszra és a közös célunk előtt és után is van lehetőségünk egymást megismerni, bátorítani: egyszerűen csak élvezni egymás társaságát. ( Lehet, hogy újra fel kell fedeznünk a közös utazások varázsát?)
Nagyszerű és felemelő érzés volt, ahogy a vendéglátó gyülekezet fogadott bennünket. A délelőtti istentiszteleten az énekkar énekei fantasztikusak voltak!
Több mint kilencvenen voltunk csak vendégek, így próbára tettük a helyi testvéreink vendégszeretetét. Családoknál ebédelhettünk, amikor kitűnt, hogy vendégszeretetből 5-ösre vizsgázott minden ócsai család!!! Mi Fodor Jánoséknál tölthettük ezt az időt. Nagyszerű ebéd, ínycsiklandozó falatok, felszabadult légkör, gyorsan elsuhanó idő jellemezte délutánunkat. Jó volt velük!!

Délután is zsúfolásig megtelt a gyülekezeti ház. A dicsőítő csoport friss, fiatalos zenéje fújta el felőlünk az esős borongós délután andalító felhőjét. Énekkarunk ismét felemelően énekelt... ilyenkor nehezen kezdek az igehirdetésbe, mert még elhallgatnám az énekeket.
Délelőtt János evangéliumából "Akiket a Fiú megszabadít, valósággal szabadok lesznek" részt tanulmányoztuk, délután Dávid 51. zsoltárából tanulhattuk meg mit jelent a szabadítás öröme!

Bizonyságtételek! Szabadításról a szcientoógia világából, vagy egy élettársi kapcsolat szorításából, vagy az elvárások mázsás súlyai alól, és szabadulás a legnagyobb kérdés szorításából: "vajon mikor leszek elég jó Istennek ahhoz, hogy foglalkozzon velem?"

Házigazdánk, Nemeshegyi Zoltán különleges szeretettel volt felénk és én is nagy szabadsággal és örömmel szolgálhattam vele gyülekezetünk élén.

Indulás előtt még egy nagy adag szeretetmegnyilvánulás : frissítő-süti gondoskodásával kifejezve. Örömmel integettünk egymásnak, mikor kigördült buszunk az imaház udvaráról. Hazafelé még egy kiadós vihar sem tudta feledtetni velünk, hogy " Jó az Úr és jó dolgokat tesz! "

Alig egy órán belül megérkeztünk Fehérvárra.
Csepergő esőben bensőnkben örömtől átitatva búcsúztunk egymástól az imaház udvarán.
Köszönöm Istennek, köszönöm az ócsaiaknak és köszönöm a fehérváriaknak a tegnapi nap áldásait! Szeretlek benneteket!!!

Nincsenek megjegyzések: