Pages

2012. január 9., hétfő

Ebben a pillanatban...


Bori épp felolvas a fiúknak, miután ma sikeresen letette "Bevezetés a nyeltudományba vizsgáját". Szóval ebben a pillanatban a fiúk a képen látható módon várják a Matilda következő epizódját. Bori meg gondolom, hogy végre pihenjen egy kicsit. S hogy végre be tudja íratni az egytemen megszerzett jegyeit. Azon az egyetemen, ahol ez már-már képtelen vállalkozásnak tetszik. Meg persze holnap elkezdi a következő vizsgára való felkészülését is.
Ebben a pillanatban Sára a szobájában, az ágyán hasonfekve olvas egy izgalmas könyvet. Azt a könyvet, amit a család ajándékba kapott az este vendégünktől - s miután a vendég elment, ketten egyszerre kezdték el olvasni, így ma reggel volt ám vita, hogy ki is birtokolja e mái napra. Mígnem apa, az igazságosztó elmondta bölcsen kinél hány órát lehet ma délután a könyv. Ebben a pillanatban tehát Sáránál van.
Ebben a pillanatban apa a földszinten épp elöljáróságit tart. Így ma este kicsit nélkülözzük őt. Míg ők a férfiakkal terveiket szövik, s imáikban hordozzák a gyülekezetet, mi itt felettük szép csendesen morzsolgatjuk a hétfő este hátralévő óráit.
Ebben a pillanatban már semmi kedvem semmi házimunkához, pedig szemben itt szemtelenkedik a vasalnivaló, s akadna még más is - mondjuk készíthetnék ebédet holnapra. De ebben a pillanatban, mivel ma már magam mögött tudom a reggeli főzést, a munkát, egy kórházi látogatást egy fogorvosi kezelést és egy bevásárlást - s mivel a szemüvegem az autóban maradt, az meg kinn a hidegben, így ebben a pillanatban hajlok rá, hogy ma este már maximum csak egy filmet nézünk, ha sikerül rábeszélnem a felolvasás után a Borit egyre.

Nincsenek megjegyzések: