Pages

2010. január 21., csütörtök

Lala levele Mongóliából - 3.


Ebédre Noncsi finom hagyma levest készített, a hagyományos " togó"-ban, ami az otthoni bogrács testvére, itt. Ebéd után Márk jött át, hogy az asztalosműhelyükhöz milyen alap gépek kellenek.
Most szeretnének indítani a gyülekezet gumis műhelye mellett egy asztalos műhelyt is.

... elmentünk Zolival a piacra. A piac! Ez egy külön fogalom itt Mongóliában...
Délutánra feltámadt a szél, úgyhogy a - 25 fok most sokkal hidegebbnek tünt. Bevásároltunk a didergő hidegben, és sikerült mindent szép lassan elintéznünk. Mivel a város legszélső házában lakunk, ezért mindent észben kell tartani, hogy sorra elintézzen mindent az ember.
Két és fél óra múlva hazaértünk, s egy forró leves melegített át bennünket. Otthon jó meleg fogadott, s végre elkezdtük a nappali alatt lévő viztározó befejezését. Erre a tározóra azért van nagy szükség, mert nincs vezetékes víz. Így a messzi kúton, ami tulajdonképpen egy bódéból kiálló cső,csak pénzért, sorbaállva veszed meg a 40 literes kannádba a vizet. Majd kerekes kocsin röpke 20perc alatt hazacsúszkálsz a havas-jeges úton.
Szóval, ma este kész lett a " mestermű". Sajnos már nem lehetek itt a "főpróbán",amikor is "a" Zilles hozza tartályban a vizet.

Holnap kirándulunk, ha nem támad fel a szél. Szeretnénk a gyerekeket is kivinni egy kicsit, de reménység szerint jobb idő lesz...

Nincsenek megjegyzések: