Pages

2010. január 1., péntek

Újév: "Újat cselekszem"

Lala ma reggeli üzenete az Ézs. 43: 18-19. volt:
"Ne emlékezzetek a régiekről, és az előbbiekről ne gondolkodjatok!
Ímé, újat cselekszem; most készül, avagy nem tudjátok még? Igen, a pusztában utat szerzek, és a kietlenben folyóvizeket."


Isten újat készít.Nem tárja fel annak minden részletét. Hit által kell elindulnunk az újban. De azért ad néhány támpontot. Első tanácsa: ne a múlton tűnődjünk... Mert az új, nem fér bele a régi tpasztalatokba. Azért új, mert nem régi. Induljunk el és legyünk hűségesek! Lezsenk közben napok, maikor az ember azt érzi: "hogy kerültem ide.." Érdekes, hogy nem az oázisba, az édenkertbe küld, amikor az újról beszél. Olyanokat említ, mint sivatag, puszta, s ezek nem túl lelkesítők. A kihívásokat szeretők gyakran lelkesek, ha az újról hallanak. De pár nap után már az új se biztos, hogy olyan "izgi". Az újhoz kitartás és hűség kell. Hogy akkor se add fel, amikor már szikkasztó a sivatag. Mert az Isten, Isten. A mi világunk arra képes, hogy egy élő vízből halottat, pusztát csináljon, de hogy a sivatag közepén a semmmiből folyót fakasszon... erre Isten képes egyedül. Arra hív, hogy rajtunk keresztül árassza el a világot az élő víznek folyamaival. Így nem csoda, hogy a sivatagos, puszta helyekre küld, hisz az életre leginkább ott van szükség.
Amikor a jövőről beszél, azzal egy cölöpöt ver le, melyre egy hidat épít, amin hit által kell elindulnod. Ígérete egy biztos cölöp a mában, az a pont, ahonnan elindulhatsz, ha hittel reagálsz szavára.

Nincsenek megjegyzések: