Pages

2012. április 18., szerda

7. nap: A halalos folyotol Longronoig

Szel, es megtobb szel. Viszont turheto terep volt. Raadasul ez egy pihenos nap volt, azaz csak 21 km.
Eleinte azert eleg durvas volt a terep. Mar kezdem ertei, mit is jelentenek az utikonyvben a mutatok. Ha viszonylag egyenes egy terep , s megis van mondjuk 350 m emelkedo s ugyanennyi lejto, no akkor menned kell fel-le-fel-le . A mai tavnak csak az eleje volt ilyen. 3 ora utan egy Viana nevu varoskaban megpihentunk. Gyogyszertar, bar, mindne ami kellett... Majd folytattuk tovabb Longrono fele. Olajfak, szoloskertek kozott vitt az ut fele. A mai nap aldasa, hogy az ember tobbet tudott imadkozni, gondolkodni. Korabban voltak napok, amikor csak elni tudott. Orult, hogy mozognak a labai. Nagyon elemi szinten telnek itt idonkent a napok. Az ember halas egy korty vizert, egy  
szieszta idejen is nyitva tarto uzletert, ahol vehet egy bagettet, egy kaveert, s a nap vegen egy agyert. Aztan szep lassan hozzaszoknak a tagjai a terheleshez, s kezd tobbet is latni, mint a laba elott a foldet. Talan eljott ez az ido. Azert irom hogy talan,m mert sose tudni mit hoz a holnap.
Ja, a mai nap edes meglepetese, hogy Viana kulteruleten elhaladtunk egy iskola mellett, ahol a tujak mogul meglestuk a focizo kb. elsosoket. Annyira edesek voltak ! Amit hallottunk "Messi, Espana..." Mintha csak az Illeseket lestuk volna meg a Szigeti udvaran. Jo volt latni ezeket a ksisracokat. A foci mindenkit osszekot.
Az utolso 4 km egy ipari negyed mellett hozott el ( ja es volt egy krematorium is - ami azert kicsit morbid, foleg, hogy majd minden nap elhaladunk valaki olyan sirja mellett, aki meghalt a caminon- volt mar japan, belga, nemet... ez is megesik, s tegnap este a vacsinal hallottuk, hogy aznap, amikor a saros terepen felmasztunk a badog emlekmuhoz ( Lala foto korabban ) aznap utanunk egy no leesett, bordatoressel vittek korhazba ;(  - eleg nehez a terep es az idojaras is most, sokan felkeszuletlenek - most futottunk ossze Barbaraval - az amcsi idos holgyek egyike - a baratnoje is fel kellett, hogy agyja, mert negyszer is elesett, s tobb zuzodasa is keletkezett, ma repult vissza az Allamokba... szoval szomoru dolgok is vannak neha )
No de terjunk vissz Logronoba. Egy utan erkeztunk a kozossegi tomegszalloba. Ahol ket spanyol Sancho Panza okvetetlenkedett. Mindenkinek a kertben kellett varnia, s egyszerre csak 5 embert engedtek be adminisztralni. Ezek meg az utleveleinket is elkertek! Aztan kaptunk ket agyat jo messzire egymastol. Keresunkre azt mondtak, csereljuk el. De aki mellem jott, nem akart cserelni. Igy le kellett jojjek intezkedni. Vegul kinyitottak a papak nekunk egy ures szobat, s azt mondtak, valasszak amit akarok :) Igy lett egymas folott agyunk - s kesobb meg a burmai baratunk is megerkezett, aki mellenek kerult :)
No most lassan mennem kell, mert be kell szerezzunk ezt-azt vacsira es a tusfurdonket is elhagztuk a halalos folyorol elnevezett helyen.
Egyebkent a tervezett infrastrukturalis bovitest nem hajtottuk vegre ( azaz nem vettunk sajat sarkefet) , mert aznap sokaig nevetgeltunk az etteremben, most meg ugy tunik, veget ert a varacskosdiszno korszak :)

 

6 megjegyzés:

live írta...

...élet része az is, ha leülünk és nem csinálunk semmit, csak mondjuk gyönyörködünk a minket körülvevő világ apró kis csodáiban...

Ölelés..
milyen érdekes én április 04-én talált rám ez az út,amikor megnéztem egy amerikai filmet...és jött fel bennem ,hogy egyszer le gyalogolóm..ti meg 10 nappal később már ott vagytok:))
imádkozzatok értem is:))

pestwa de szenczy

toma írta...

Akkor ez is olyan, mint az Everest. Ott is vannak hegymászók, akik nem jöttek vissza.
Tovább, tovább!! :)

toma írta...

Az Elbro folyót azért hívják halálosnak, mart nagyon sok benne az arzén, így a kifogott halak sem ehetőek ( sőt a lovak sem ihatnak belőle).

Amúgy ha leírod merre tartotok holnap ( egy szóban) akkor legalább meg tudom nézni a guglin...

Ne igyatok belőle :)

Révész írta...

Pestwa, akkor hajra! Ha radtalalt, akkor meg kell tenned. Soha nem fogos megbanni! (Irom ezt ugy, hogy a labaim soha nem latott borzalmas allapotban. De akkor se hagytam volna ki, ha tudom elore a megprobaltatasokat. Ettol annyira emberi, annyira kegyelemre szorult, annyira az eddigi egesz eletembol semmi massal ossze nem hasonlithato az egesz.)

Révész írta...

UUUUUU, Toma, miert nem szoltal hamarabbb!!! :)

Ma is lattunk ket fejfat , az egyik srac csak 29 eves volt :(

toma írta...

És amúgy ők leesnek egy meredélyről vagy a vegelgyengüléstől halnak meg?