Pages

2013. június 9., vasárnap

Áradás

A történések sodrásában éljük meg mindennapjainkat. Isten kegyelme őriz, ereje tart, bölcsessége segít át egyik feladatról a másikra. Tankönyvírás- azt reméltem, keddre leadom az utolsó fejezetet is. Aztán minden másképp alakult. Keddre megérkezett az árvíz, és magával sodort. Szerdán Szoboszlóra mentünk, mert csütörtök-pénteken ott volt a Szeretetszolgálat országos vezetői konferenciája. Kétszáz vezető együtt! Elképesztő az Isten! Persze a víz azért nem állt meg. Így két program között és egyik-másik alatt szimultán folyt az árvizi kommunikáció. A család meg... Bori folyamatosan a koliban tanul, vagy vizsgázik. Nem igen marad most idő, hogy rá is odafigyeljünk. Tegnap Áron ballagása után az ebédnél találkoztunk. Elkésett, mert aludt, mert éjszaka tanult... anna szedte össze a koliban. Sára meg a héten emeltezik tesiből - ettől függ a jövője. Bálintnak ballagása lesz szombaton. Illés. Illés is alkalmazkodik a  körülményekhez. Péntek délután Lala kitette az uszodánál, Nelli néni ment érte, én meg Szoboszlóról hazafelé a Nelli nénihez - de tíz körül nagyjából már mindenki hazaért. 
Ma: hajnalban ébresztett a telefon. Persze a fiúk nem is alszanak! Egyik a 11-es gátján a szivattyúkat felügyeli, másik a Hajógyári-szigeteken lesi a buzgárokat, harmadik a hajózási zárlatot ellenőrzi az Esztergomnál.  A lányok Győr-Mosonban osztják a diákjaink által főzött meleg kaját az éjszaka is szorgoskodóknak. Amikor reggel begyűjtöm az éjszakai történéseket, s hallom fáradt hangjukat - furcsa érzés, hogy én a pihenésből jövök. 
Nemsokára kezdődik az istentisztelet. Lala még prédikál, aztán autóba ülünk. A délutánt már lemondta, mert napok óta várja, hogy végre ő is ott lehessen a gáton. Azt hiszem, a következő éjszakákat a folyó mellett tölti majd. Illéssel az irodába megyünk, ahol tegnap is több mint tízen szervezték a munkát - s ha nem lesz még komolyabb a helyzet, talán este még a Boriékat is meghallgatjuk majd a Golgotában. Ma az ő BudapestIfis csapatuk zenél a Vasárnap Estén. De hol van még a vasárnap este...

Nincsenek megjegyzések: