Pages

2009. augusztus 13., csütörtök

éhzfg

A hét gyerkőcmentesen zajlik, hiszen Sára angoltáborban, Bálint, Illés meg nagyszülőknél, máig!
Jó ez a kis csend, de mint minden jóból, ebből is megárt a sok... Várjuk haza őket, hogy megtelhessen élettel, zsivajjal a ház.

Tegnap Szilvivel lemotoroztunk Kiskőrösre. A szeretetház két lakója gyülekezetünkhöz tartozik. Marika néni( Ráczné) nagyon nagy szeretettel fogadott bennünket, és csak úgy áradt belőle az Isten iránti szeretet és vágy, hogy nemsokára megláthatja azt, akit az elmúlt 81-évben annyira vágyott meglátni. Készül a nagy útra: hittel, örömmel, örökséget maga után hagyva.

Júlia. Csak két szobával odébb lakik. (micsoda véletlen!!) Ő lassan két éve lakik bent, inkább szociális indokkal. A lelke neki is vágyódik idehaza, és Odahaza egyszerre.
Találkoztunk az otthon vezetőjével, aki szívesen és szeretettel mutatta be az otthont. Beszélgetésünkkor elmondta, mennyi hitharcon ment keresztül, és mennyiszer próbálta a józan-, vagy inkább nevezzük fiskális gondolkodásnak, megállítani. Hiába, kockázat nélkül nincs győzelem. Aki csak a fellegeket vizslatja, sosem fog aratni. De ha arató embereket lát, örülni sem tud, hiszen azon kezd aggódni, hogy ezt a sok magot meg hová tegyük? Opauszki György egy ma élő legenda. Ha hitet akarsz együtt látni szolgáló lelkülettel, akkor feltétlenül meg kell keresned Őt!!
3-4 órát töltöttünk el a szeretetházban, de annyi benyomás, bátorítás ért bennünket, hogy felüdülve vágtunk neki a hazafelé vezető útnak. (+ szép időt kaptunk az úthoz a Főmeteorológustól! Köszönjük Neki ezt is!)
Más...

Ma reggel olvastam egy megdöbbentő igét: Márk 7:30. Hmm...Vajon hány gyerek, na meg felnőtt várja ezt a pillanatot? Érdekelne, hogy mit gondolsz erről, Te.
-l-

4 megjegyzés:

magdanya írta...

Én, én igen! Nagylányom olyan messze van tőlünk... :( Nem lakik velünk, és nem is vágyik vissza - szerintem. A nyáron alig látjuk, a mamától jár erre-arra. Bár inkább arra, és nem erre, amerre mi, a családja vagyunk. És Őfeléje mégkevésbé törekszik sajnos, ahogy látom.
S tudom, hogy vannak isteni-, és vannak világi dolgok, emberek. Csakhogy a világ ura a Sátán.
"Aki nincs velem, ellenem van, és aki nem velem gyűjt, tékozol." (Mt. 12.30)

lala írta...

Ne félj, csak higgy! ... és meg fogod látni az Isten dicsőségét!
A sátán csak illúzionőr, az igazi hatalom nem nála van, hanem Jézusnál. Amit viszont Ő átadott nekünk, hogy gyakoroljuk. Akinél lehet tettel, akinél nem, annál imában és böjtben. Mivel Te kismama vagy, írj egy napot a jövő héten, amikor szívesen böjtölnél-imádkoznál a lányodért, és a böjt-részt átvállalom helyetted. Így együtt imádkozhatunk a győzelemig! Hallelúja!

Revbal írta...

Minden imádság célba ér, és hidd el, hogy a lányod keresi Istent! A saját igazát akarja bizonyítani azzal, hogy megy, és márpedig ő egyedül is boldogul. Én is végigmentem ezen az időszakon (Lala csak tudja... :-) ) és az a mondat győzött meg/le hogy Apukám (keménykötésű ember) azt mondta, hogy neki mindegy mit csinálok, Ő akkor is szeretni fog, és akkor is a gyermeke leszek. Én is imádkozom értetek. :-)

magdanya írta...

Lala, Balázs, köszi!
Szerintem a jövő kedd jó lenne az "együttharcra"! Lehet, hogy hétfő-kedd-szerdán itt lesz velünk, azt mondta, lehet, hogy eljön Battyánba (nem azt, hogy hazajön pár napra :( )
Ígyis-úgyis szeretem, és szívvel lélekkel gondolok a tékozló fiú esetére is...