Pages

2009. augusztus 23., vasárnap

... megtaláltatott

Forrest újra itthoooon!!!

Hazafelé Seregélyesről benéztünk a menhelyre. Elvileg már zárva volt, de az ügyeletes odajött a kapuhoz. Apa mindenkire ráparancsolt, hogy a kocsiban maradjon. Egyedül érdeklődött. Nem küldték el. Kezével intett, hogy várjunk. Az autóban minden szempár az arcát leste. Próbáltunk valami többet leolvasni róla. Aztán kinyílt a karantén ajtaja, s Laláról láttuk: ő az, a mi kóbor ebünk. A következő másodpercben kinyílt az összes kocsiajó is. A gyerekek repültek befelé a menhelyre. Én pedig ott sírtam az autó mellett, mert egyrészt fantasztikus volt látni őket, másrészt annyira hálás voltam Istennek, hogy bár Ő a világmindenség Ura, milliárdnyi fontos ima meghallgatója, de odafigyel egy szerencsétlen kutyára, s kis és nagyobb gazdái kérésére.
Látni kellett volna, amikor végre Forrestet is kihozták. Ő is repült.Annyira örült nekünk. A gondozó meg is jegyezte, nem kérdés, hogy hozzánk tartozik-e. Furán festhettünk ott: az öttagú család talpig ünneplőben egy izgalomtól repdeső kutyát tuszkol befele a kocsi első ülésére. És mindenki szárnyal. Jobban, mint mikor először láttuk őt.
Szóval újra itthon van. S remélhetőleg egy ideig nem jut eszébe, hogy egyedül vágjon neki a városnak.
Bálintom órákig ölelgette,s megígérte: "Kiskutyám, jó gazdád leszek, ígérem minden nap elviszlek sétálni." Apa pedig megosztotta vele a csülökpörköltet.

3 megjegyzés:

aranymonika írta...

Istenem,veletek együtt örülünk...remélem nem lesz több elfuss,Forrest,elfuss.
:-D

toma írta...

Jaaaj...mi még jobban örülünk, ha lehet ilyet mondani.
Már elképzeltem, hogy igy marad mindenki emlékezetében, hogy azon az estén voltunk nálatok, amikor eltünt az eb...

De igy már nyugodtan lehet "lángpecázni" a "napleventében" :)))))

Révész Szilvi írta...

Köszi szépen.
Apropó. Lángpeca...