Pages

2010. május 12., szerda

A fizika és pünkösd törvénye

- Lala ma született írása valahová -


Egy folyóparton néztem a lassan fodrozódó vizet, amikor megláttam az árral sodródó csónakot. Az üres csónak maga után vonszolta kötelét is. Az elázott kötél jelezte, hogy valahol fogságból szabadult a lélekvesztő. A víztömeg a hátán vitte a csónakot. Az látszólag szabad volt, mégis a folyó kiszolgáltatott rabjaként sodródott az árral.

Vajon meddig űzi még szabadnak vélt fogsága?

A távolból egy motoros jármű hangja közeledett. Utasai izgatottan kanyarodtak a szabadon lefelé araszoló csónak elé. Hirtelen egy kéz nyúlt a vízben úszó kötél után. Ügyes mozdulattal megragadva gazdái felfelé húzták megtalált csónakuk. Fel, az árral szemben. S a csónak fogsága ezzel véget ért.

E ritka és rövid jelenet tipikus példája nemcsak a fizika törvényszerűségének, hanem a közeledő pünkösdek is.

A magányosan sodródó csónak és motoros társa között csupán annyi volt a különbség, hogy míg előbbi a szabadság fogjaként az árral sodródott, addig a másikon a kéttagú legénység helyzetét nagyban megkönnyítette egy erőforrás: a motor. A motor segítségével utasait, majd a bajba jutott csónakot is könnyűszerrel célba segítette. Nemcsak lefelé volt gyorsabb szabadon csorgó társánál, de felfelé, az árral szemben is megállta a helyét. Mert a folyó sodrásánál nagyobb erő dohogott a csónak hátuljában.

Az élet sodrását csak csónaklétünknél nagyobb erővel lehet legyőzni. Saját életünk mellett másokért is felelősséget vállalva, felfelé tartani az árral szemben? Ez többet kíván, mint emberi erőfeszítés. Ő az emberfeletti. A minden emberi szükséget betöltő mennyei erő érkezett pünkösdkor erre a Földre a Szentlélek személyében. Ma is kész segíteni, hogy életünk erőt vegyen, fordulatot vegyen, s kész vezetni. Szemben az árral, egészen a Forrásig.

"Erőt vesztek, minek után a Szentlélek eljön reátok."

3 megjegyzés:

Revbal írta...

Valahova? Ide... Tetszik! :-)

toma írta...

Irhatna többet a Lala... :) talán az is ilyen jó lenne :)) Biztatni kéne?
A háttér meg más lett, azt hittem eltévedtem :)

Zsuzska írta...

jóóó