Pages

2010. július 30., péntek

Irány a tenger!




"Ez a tenger sóóóóóós!" - kiáltja döbbenten Illés miközben sokadik alagutat vájja a homokba és várja a nagy hullámot, ami majd elmossa a várat, hogy sokadszor is újrakezdhesse az építkezést. Kitartóan hordja a vizet, ás és falaz. Csöpögtet. A csöpögtetős egy új technika. Egész nap képes a parton térdelni. Mit érdekli őt a fürdés vagy a játék! Ha tenger, akkor építkezés, építkezés, építkezés.

"Láttam egy medúzát! Igazi medúza volt! Gyere apa... nézd meg, olyan mint ..." "Találtam egy kagylót! Ez nemcsak a váza, benne van még az élő kagyló!" "Kisrákok! Kisrákok! Ezek kisrákok, gyertek gyorsan!" Bálint nem tud betelni a halakkal, rákokkal, algákkal, sirályokkal. Ha tenger, akkor ezerféle élővilág.

"Ússzunk beljebb. Mindjárt jönnek a hatalmas hullámok, próbáljuk felugrani rájuk." Banán és jetsky. Crazy shark. Próbáljuk ki. Azzal menjünk, amin csak a kezeddel kapaszkodsz és a kanyarokban hatalmasakat dob rajtad. Az adrenalin felszökik, a második másodpercben már csak a sikoltás marad, hisz semmit se látsz az arcodba csapódó vízpermettől. De Sárát ez cseppet se zavarja. Ha tenger, akkor mozgás, sport és új kalandok.

Hosszú séta a parton. Valami távoli néptelen romkikötő felfedezése. Különleges fényképek. Hajnali kelés, sötétben botorkálás, napfelkelte a tengernél. Repülő sirályok. Tajtékzó hullámok. Homokba mosódó lábnyomok. Ezernyi szín, fény, arc és mozzanat. Ha tenger, akkor végtelen sok téma, amit megörökíthet, aki észreveszi a részleteket.

Nincsenek megjegyzések: