Pages

2011. december 8., csütörtök

Szelek szárnyán



Sok apró csodával teli nap. Munka is akad, de öröm is bőven, ebben a cipősdobozos ádventben.
Délelőtt a Westendnél lévő gyűjtőpontunknál jártunk. Óriási szélben küzdöttük be magunkat az adventi vásár egyetlen nyitva tartó házikójába, a Cipősdoboz Gyűjtőpontba. A szemben lévő bódét a szemünk láttára borította fel a szél. Bent a csurig telt házikó tiri-tarka látványa melegített át bennünket. No meg később a dobozpakolás.
De nincs is annál szívmelengetőbb, mint kézbe venni több száz dobozba zárt szeretetcsomagot. És milyeneket! Volt ott kisbabának szánt bébiételestől 16 éves Zsuzsikának küldött csodadobozon át mindenféle. Az idei kedvencem: a gumimacis. Valaki nagy gonddal gumimacikkal díszítette körbe a dobozt. Mennyi, mennyi szeretet...
Nyugdíjas néni. Hatalmas szatyrokkal közelít. "Hatot hoztunk. Bízunk benne, hogy örülnek majd neki a gyerekek." Fiatal anyuka karján kétéves kisfiával az óriási szélben alig bírnak talpon maradni. A kicsi adja át a dobozt. Egy másik kisfiúnak... Mennyi szeretet.
Részei lenni egy szeretetküldeménynek. A titkos csodának, ahogy ki tudja hol és hogyan jut majd célba egy kedves szó, egy szívből jövő ajándék.
Holnap a Kossuth Rádió Közelről című másora 15.30-tól élőben jelentkezik a gyűjtőpontról. Az egyik riportban pedig a fehérvári dobozosok is megosztják majd élményeiket.

Nincsenek megjegyzések: