Pages

2014. január 28., kedd

21 nap

Különös áldással indult ez az évünk. Karácsony után -egymástól függetlenül- arra jutottunk a Lalával, hogy egy hosszabb böjttel kellene kezdenünk az új évet. Korábban sose tettünk ilyet, s nem is terveztünk hasonlót, de most mindkettőnkben az a meggyőződés alakult ki, hogy egy dánieli böjtben keressük Istent január elején. 
Nagyon különleges és nagyszerű áldásokat kaptunk engedelmességünkért cserébe. 
Már a legelső este azt az ajándékot kaptuk, hogy Illés fiúnk átadta az életét Jézusnak. Éjjel az a fura és teljességgel rendhagyó ötletünk támadt, hogy odahívjuk magunkhoz aludni, mivel hallható volt, hogy hosszú ideje ébren múlassza az időt a fal túloldalán. Apa elaludt hamar, mi meg mindenfélékről társalogtunk a sötétben. Egyszer csak azzal állt elő a fiú, hogy "Anya, kérdezz tőlem bátran bármit, őszintén fogok felelni." Hirtelen semmi épkézláb nem jutott az eszembe, így kérdésre kérdéssel feleltem: "Ha három kívánságodat teljesítené, mit kérnél most Istentől?" "Hát ezen nem kell sokáig gondolkozzak, mert az előbb a szobámban épp ezen gondolkodtam. Hogy a mennybe kerüljek." "Tudod-e, hogy mi kell ahhoz, hogy a mennybe juss?" "Hogy Jézust az életembe hívjam." "Szeretnéd ezt megtenni? Netán most?" "Igen!"
A szavakat tett követte az imádság és beszélgetés után pedig sokáig nem tudott még izgalmában elaludni a fiú. A sötétben azt suttogta: "Mostmár jó. Mostmár mindenjó!"
És ez volt a három hetes böjt kezdete. Mindaz, amit személyesen kaptam Istentől, ahogy új nézőpontból láthattam meg magam és környezetem, elhívásom és feladataimat... sokszorosan kárpótolt az étel-italért. 

(Tudom, hogy az Ige azt mondja, hogy a böjtölésünk titokban történjen, s nem is áll szándékomban ezzel a bejegyzéssel magam/magunkat valami nagy szellemi embernek állítani be, mert nem vagyunk többek másoknál, nem számít más, csak a kegyelem... Egyetlen célom azzal, hogy megosztom ezt a bizonyságot, hogy a hozzám hasonlókat bátorítsam arra, hogy merjünk bátran kilépni komfortzónánkból, radikális döntésekkel és elhatározással keresni az Istent, mert az áldás nem marad el.)

2 megjegyzés:

PinK írta...

Kimondhatatlanul boldog vagyok!! Isi! Most már minden jó! <3 Telik a Könyv a neveinkkel! Juhééé!!! Pusz! Kiki

gina írta...

ez csodálatos :) köszönöm hogy leírtad