Pages

2010. február 1., hétfő

ITTHON

Itthon-otthon

Érdekes az az érzés, ami hazaérkezve kerített hatalmába. Érzés csupán, de nagyon érdekes. Mintha egy kicsit otthon lennél ott hon, és itthon nem találod a helyed, pedig itthon vagy igazán otthon. Mára a hétfői nap forgatagában már erősen itthon éreztem magam a múlt heti mongóliai otthon érzés után.
Lassan visszacsordogálnak gondolataimba a mindennapok teendői. Segíti ezt a sok szeretetteljes köszöntés-ölelés-hátlapogtatás. Jó itthon lenni! Szeretem nagyon Szilvit, a ránk bízottakat. Borit, Sárát, Bálintot na meg a nagy óvodást, Illést.
Szeretem nagyon a gyülekezetet, ahol élhetünk. Imájuk biztos védelemként volt mögöttem az elmúlt 2 hétben.
Ma reggel a Máté evangéliumából olvastam a mai útravalómat. Ha teheted, olvasd el a 13. rész 36-43-at. Hmm! ... izgalmas végkifejlet, izgalmas fordulattal a végén.

"Akkor majd az igazak fénylenek Atyjuk országában, mint a nap."

Talán néha nem érzed olyan átütően sugárzónak az életed, s lehet , hogy megkérdezed magadtól, biztos, hogy jó utat választottam? Egészen a végső megítéléséig a dolgoknak nem úgy fog tűnni, hogy kereszténynek lenni felemelő! De a végső szortírozásnál csak két alternatíva lesz: Égni a tűzben, vagy az Atya országában fényleni.
Ezek a dolgok, hogy hová kerülünk, most dőlnek el. Ma van lehetőséged a változásra, dönthetsz úgy, hogy az Atyát követed.
Látom, hogy az Atya követése sem itt, sem más kontinensen( tőlünk nyugatra vagy keletre egyaránt), nem mentes áldozatoktól.Hol a közmegvetéssel kell szembenéznünk, mint annak a mongol srácnak, akit a hite miatt kitagadott a családja, de befogadta az új családja Krisztusban. Hol a kényelem puha bársony fotelba huppanva elfelejtjük az Istent. Nyugat, amire azt gondoljuk, hogy a civilizáció netovábbja, s amihez mi is próbálunk felnőni itt Kelet-Európában, nos irónia nélkül megállapítható, hogy mára Vadnyugattá alacsonyodott. Csak a szereposztás és a kosztümözés más mint 130 éve.
Ide, ebbe a világba volt vágyódása Krisztusnak bejönni. Szeretettel, szerelemmel járt köztünk, és ennek gyümölcse lett a Gyülekezet. A saját vérén vásárolta családja. Gyülekezet. Némelyeknek mindent, sokaknak semmit nem jelent ez a szó.

"A szántóföld a világ" " a jó mag a mennyek országának fiai" "az ellenség, aki elvetette a konkolyt, az ördög..."
A világ szántóföldjébe két merőben más növény sarjad. Csak a végén lesz a szétválasztás. De a végén nem lehet váltani: " bocsánat, én mindig is búzává akartam fejleszteni magam..! " Ha búza vagy, akkor az a mennytől van, adj hálát Neki ezért a csodáért.
Ha konkoly vagy, ( ami gyomot jelent) akkor vegetálni vegetálsz, de nem termed a lényeget, a búza szemeket. Amit csak és kizárólag a mennyei vetőmagból tudsz produkálni. Halj meg a réginek és újjá lesz minden. Tőle, és nem tőled lesz ez! Ő megígérte, hogy újat hoz, újat tesz beléd, benned. Hisz Ő tudja, hogy milyen nehéz lesz az a nap, amikor végső ítélettel látogatja meg a földet.
Barátom, közel a meglátogatás ideje, érdemes készülni. Hozzá, Vele! Búzának lenni kiváltság!!!

2 megjegyzés:

Csilla Fóris írta...

milyen jó, hogy itthon vagy :)a mennyben meg méginkább otthon leszünk remény szerint :)

Lilla írta...

Örülök,hogy az Úr épségben hozott vissza....:)