Pages

2012. augusztus 19., vasárnap

Kope

Kope tualjdonképp egy szlovén síparadicsom, ahol sose jártunk (még) hóesésben. Ellenben az elmúlt augusztusok egy-egy hetét töltöttük ott 15-15 lelkészházaspárral, egymással és nem utolsó sorban Istennel.

Kope mindig más és más. Mármint azok az élmények és megtapasztalások, amikkel az Isten ezeken a heteken keresztül gazdagít. Ami változatlan: a legkülönlegesebb emberi kapcsolat, a házasság titkaira való rácsodálkozás. Most épp ott emlékeztünk saját szövetségünk eddig eltelt 21 évére. Isten hűségére és kimondhatatlan szeretetére. Arra a sok száz megszámlálhatatlan csodára, amit együtt élhettünk át Lalával. 
"Jó az Úr, és jókat tesz!" 
Ez életünk Igéje - ahogy egyre jobban megismerjük Őt, úgy egyre mélyebb bizonyossággal élhetjük át mindezt - életünk legkülönfélébb területein, így a házasságban is. 
Jó látni, hogy az Ő munkája sose ér véget, hogy "uralma növekedésének nem lesz vége" életünk egyetlen dimenziójában se - ha hagyjuk Őt uralkodni. Jó látni azokat a távlatokat, amik még előttünk vannak. Hogy növekedhetünk egymás megismerésében, az egymásba nyílásban, abban ahogy megosztjuk magunkat a másikkal, s ahogy egymás társaiként harcolhatjuk harcainkat.
Jó látni azt is, ahogy Isten másokban megdicsőíti önmagát. Ahogy 35 év házasság után is őszinte szeretetben és mélységes tiszteletben szolgálják szolgatársaink az Urat. Jó volt hallani a sok-sok történetet, hogy hány és hány módon, miféle titkos utakon vzetette egymáshoz a Teremtő a párokat. Olyan sokféle úton és módon, amilyen sokfélék vagyunk mi magunk.



( idén az én küldetésem volt a meglepi ajándékok kigondolása és megvalósítása - íme az eredmény )

2 megjegyzés:

gitmargit írta...

Nagyon tetszenek ezek a kis meglepik! Igazán ötletes! Megnézném élőben is meg azt is, hogy hogy kell készíteni ilyeneket! :)

Révész írta...

Natúr csomagolópapír (kb. 300 Ft-ért beszerezhető egy hatalmas ív) , gázgyújtó gyufa doboza, tortaalátét csipkéje és nagylányunktól kapott francia napilap lapjai... no meg némi szabadidő :)