Pages

2012. augusztus 27., hétfő

Mennyből az autó- avagy Fókuszunk története a Family legfrisebb számából -

Mint életünk oly sok területén, legtöbbször az autócserékben is Istenre kell hagyatkoznia kiscsaládunknak. Talán az egyik legemlékezetesebb megtapasztalásunk hat évvel ezelőtt történt. Anyár derekán újnak mondható kocsink totálkárosra tört, így hetek óta kölcsönjárgánythasználtunk. Egyik este apa összetoborozta a nappaliba a családot, s előterjesztette azimatémát. „Szükségünk van egy új autóra. Itt az ideje, hogy megkérjük Istent, segítsen ebben akérdésben.” Kicsik, nagyok együtt, egy akarattal kértük a mennyei Atyát, és nem is gondoltuk,milyen gyorsan megérkezik majd a válasz.

Talán egy hét sem telt el, amikor egy délelőtt éppen bevásárlásból hazafelé tartva – még ma isemlékszem a körforgalomra, ahol az „eset” történt – felhívott egy távoli ismerősünk telefonon.Akkor halt meg a férje, aki négy hónappal korábban kapott egy vadonatúj járművet aszolgálatához. „Azt szeretném, ha az autó az adományozó szándékának megfelelően Istenmunkáját szolgálná. Valakitől hallottam, hogy a tiétek összetört, így rátok gondoltam. Kérlek, mégma este gyertek el érte!”

Olyan gyorsan történt, hogy fel sem tudtuk fogni, hogy este már egy új autó tulajdonosai leszünk. A gyerekeknek sem mondtuk el, mi készül. Lefektettük őket, aztán az éjszaka leple alattmeghoztuk az új kocsit és leállítottuk az udvaron. Másnap reggel a fiúkat azzal ébresztettük, hogynézzenek le a nappali ablakából az udvarra, van ott egy meglepetés. „Egy autó? Az a fekete autó? A miénk? Tényleg a miénk?” – kérdezgették egymás szavába vágva. Majd ahogy voltak,papucsban és pizsamában szaladtak le, hogy közelebbről is megszemléljék az„imameghallgatást”.

Pár héttel később valakinek elmeséltem az új autónk történetét. Ennek fültanúja volt az egyik fiamis. Csalódottan vágott közbe: „Egy nénitől kaptuk?! Ezt nem is tudtam! Én azt hittem, hogy Istenkinyitotta a menny ablakát, és reggelre letette az udvarunkra.” Így kellett szembesülnie a ténnyel,hogy Isten az ő munkájához ezen a földön bizony „néniket” és „bácsikat” is használ.

( Múlt heti epizód:
Lala valakiket a buszhoz fuvarozott Pesten. Miután beültek a Fókuszba megkérdezték: "ez az az autó, amiről a Familyben olvastunk?" "Igen" - hangzott a válasz. "Milyen izgi..."- mondták az utasok.
Így lett egy teljesen átlagos gépjárműből Isten küzreműködése révén valami nem mindennapi :) )

Nincsenek megjegyzések: