Pages

2011. január 18., kedd

Reggeli gyors


Rengeteg történéssel és egy áldott hétvégével a hátunk mögött - ki tudja milyen áldásokkal a mai nap előtt, kora reggel a konyhában. Becsapott a megszokottnál élénkebb hajnali forgalom, korábban ébredtem. De ahogy az lenni szokott, hamar megtelt a konyha. Sára már elfoglalta a fürdőt, s a váltásnál se voltam elég éber - hát itt ragadtam. Bálint, aki a legapróbb neszre is reagál így reggel, szintén megjelent álmos szemekkel. Elkészült a tejbegríz, s Sára napi teaadagja. Bálinttal elolvastuk a mai igét, átvettük a fogalmazás részleteit, s azt is vázolta, mit kell majd délután tanulnia. Isi és apa alszik még. Apa már nem sokáig, hisz reggel indulnak a gyüliből páran Kiskőrösre a Szeretetházba látogatni. Este pedig imahét, ahogy tegnap és tegnapelőtt is.
Tegnap este mi is ellátogattunk Illéssel. Megcsodáltuk a Budai úti templomot - Illés szerint a tetőszerkezete belülről olyan, akár egy hatalmas szélmalom. Majd Illés arra is rácsodálkozott a lelkészek/papok bevonulása közben: "csak az apának nincs olyan ruhája" (értsd palást vagy reverenda). Elsuhantunk még bevásárolni, majd megfőztük a mai ebédet és irány az ágy.
Várhatóan a mai nap is hasonlóan zsúfolt lesz. Teendőkkel, kihívásokkal, lehetőségekkel és áldásokkal. Új nap, új lehetőség, hogy kilépjünk hitben. Hogy félretéve a megszokást, a kudarctól, a tévedésektől, a mások véleményétől való félelmet megtegyük, amit a szívünk mélyén sejtünk, hogy talán meg kellene tenni. Hogy odalépjünk a másikhoz, és elmondjuk neki, amit sejtünk, hogy el kellene mondanunk. Szokatlannak, lehetetlennek látszik?

"Ami lehetetlen az embernek, az Istennek lehetséges!" Luk.18:27.

Nincsenek megjegyzések: