Pages

2012. június 13., szerda

Hétvége

Velencén "Az igazság szabaddá tesz" női hétvége volt péntek-szombaton. Tizenegy éve, már sokadszor adatik meg a kiváltság, hogy Isten Igazságai mellett időzzünk egy-egy női csoporttal. Mindig áldás, hogy részei lehetünk Isten életeket változtató munkájának, hogy tanúskodhatunk arról, amit velünk vagy a környezetünkben tesz és tett. Egyik ebédszünetben felidéztük, milyen csodákat is élhettünk át az elmúlt években. Nagyszerű látni, hogy azok élete, akik komolyan vették az Igét , nemcsak megváltozott, de sokak számára tudnak áldássá válni.
Köszönöm Istenem, hogy rám is gondoltál, amikor elindítottad ezt a szolgálatot Magyarországon - és Lalának meg a gyerekeknek is köszönöm, hogy mindig vállalták/vállalják az áldozatot, s lehetővé teszik, hogy ott legyek.

Szabadság Krisztusban - Lépések a Krisztusban való szabadság felé  címmel adott ki a gyülekezet egy csoportja a napokban egy munkafüzetet és tanítói kézikönyvet. A kiscsoportos foglalkozásokon nagyon jól használható anyag a nőihez hasonló témában dolgozza fel a Krisztusban nyert szabadsághoz vezető út legfontosabb lépéseit. ( Az anyag egyébként A szabadító c. könyv alapján íródott Angliában.) Lala ennek az anyagnak egy szűkkörű bemutatóján töltötte a szombat délutánt.

Este egy házassági évfordulón jártunk Érden. Anikü és Gyuri 25 éve - negyed százada! - kötöttek szövetséget. Erre és a megtett útra emlékezhettünk egy kellemes nyáresti kerti vacsora során.
"Jó az Úr, és jókat tesz." Sok-sok kisiklott és botladozó kapcsolat mellett jó látni azokat, akik példák lehetnek előttünk. Nem azért, mert tökéletesek lennének, sokkal inkább azért, mert bevállalják emberi gyengéiket, s megtanulták Istenhez vinni az elakadt területeket.  Ezért tudnak másoknak is segíteni. Mindazoknak, akik nyitottak a változásra, akik akarnak változni.

Vasárnap, vasárnap volt. Istentiszteletekkel, megbeszélésekkel, álmokkal, tervekkel.
Jó látni, ahogy a Lamisz tervei szövődnek, ahogy felépül és elindul a munka.
Késő délutánra jutott még egy Caminós beszámoló is. Bízom benne, hogy a hallgatók is gazdagodtak az élményeinken keresztül. S még egyszer köszönjük az értünk mondott imákat, és a sok-sok segítséget!

Nincsenek megjegyzések: