Pages

2011. november 15., kedd

Könyves



Múlt pénteken végre ellátogattam a Harmat könyvesboltba, s könyvekre válthattam az elmúlt hónapok Familys cikkeit. Nincs is ennél szebb cserekereskedelem. Írok, majd olvasok. Olvasok, hogy írni tudjak.
Új szerzeményeim közül szeretnék ajánlani egy, s mást.

A Karácsonyi mesélő könyv az esti fektetések masszív része lett péntek óta nálunk. Tetszik, hogy a bibliai történetek mellett karácsonyi szokásokról szóló sztorik és különböző népek karácsonyi meséi, történetei is helyet kaptak a kötetben. Illéssel arra jutottunk, hogy minden este minden kategóriából egyet olvasunk fel. S persze minden este elmondjuk, hogy mi a különbség a történetek és a mesék között :)

Másik szerzeményünk a Kaká-sztori. Nem mondanám, hogy híres könyv. De esetünkben - focirajongó gyermek szüleiként - hasznos olvasmány. Maga a sztori nem csak sztori, illetve nem csak a focista sztorija. Szegény szerző összehordott mindent, hogy meglegyen a minimális terjedelem. Viszont Kaká példája, hite, céltudatossága egy Isi-korú fiú számára olyan erős, hogy megéri érte végigküzdeni a brazil labdarúgás történetét, vagy a brazil valóság egy-két elhanyagolható epizódját. S végülis ezeken keresztül is tanul az ember fia (lánya).
A fél könyvet egy huzamban felolvastatta velem a fiam.

Ajánlom még - a női olvasóknak, s az elszánt férfiaknak :) - a Parázsló ősz című regényt is, mely a házasság négy évszaka koncepció -meglepő módon! - "őszi" kötete. Olvasmányos, kikapcsoló és még mondanivalója is van. Igaz, a fordulatok eléggé kiszámíthatóak, s valószínűleg irodalmi Nobel-díjra se fogják jelölni a szerzőt. Látszik viszont, hogy a történetek hátterében ott van Chapman doktor nem gyenge lelkigondozói tapasztalata. S számomra sokat jelent, hogy olyan helyzeteken is elgondolkodtat, melyek bármikor meges(het)nek akármelyik házaspárral.

Utoljára hagytam "A tiszteletes - Ferenczi Andrea beszélget Szenczy Sándorral interjúkötetet". Amikor megláttak a "harmatos" fiúk, azzal viccelődtek pénteken : "Az összes honort "Tiszteletesben" kéred?" Tévedtek, mert csak egy tucatot vettem. :)
De erről még később írok majd...

Nincsenek megjegyzések: