Pages

2012. március 13., kedd

Valami más

Néha egészen apró dolgokkal is különlegessé tehető egy ünnep, egy este vagy egy pillanat. A rendkívüli nem feltétlenül pénz kérdése.

Sára tegnap ünnepelte 17.szülinapját. A "hivatalos" ünnepet már vasárnap megültük. Tegnap - egy átlagos hétfő este - elvileg már semmi rendkívülivel nem készültünk. Sára kedvence a tejbegríz, így azt készítettem neki vacsira. Hirtelen jött az ötlet: tartsunk szülinapi gríz-partyt. Sokminden nem kellett hozzá, csak egy nagy adag tejbegríz, kakaó és cukor. Néhány szép tányér, tányéralátét és gyertyák. Tíz perc múlva már körbe is ültük az "ünnepi" vacsorát. Jó érzés volt, mert ez most csak róla és neki szólt. Azt hiszem jobban is, mint a vasárnapi torta a Viniczaiból.

Pár hete dán filmek estéjét tartottunk Lalával. Még csak a tékáig se kellett elmenni (ami egyébként épp most zárt be a közelünkben :( ). A youtube-on is megtalálható az Ádám almái és a Babette lakomája is. Egy csésze tea vagy egy pohár vörösbor, s már kezdődhet is az esti mozizás.

Bori is nagy mestere a rendkívülinek. A fiúkat mindenféle komolyabb előkészületek nélkül képes órákra elvarázsolni festéssel, rajzolással vagy most legutóbb épp a gyurmafilm-készítés rejtelmeivel. S akkor még nem beszéltünk arról, hogy miféle buktákat sütnek közösen. Mindig nagyon várják haza, mert tudják, hogy biztosan történik majd valami más...

Nincsenek megjegyzések: