Pages

2011. április 16., szombat

Ugye megérted?


Kedves Jézus, ugye megérted, hogy nekünk nincs időnk ilyen ünneplésekre, s különben is ezek csak vallásos formulák, emberi találmányok? Ugye megérted?
Ugye megérted, hogy elfoglaltak vagyunk, és jobb ötleteink is vannak, mint nagypénteken valami halálos eseményre emlékezni, szomorkodni meg ilyenek? Mennyivel jobb ötlet inkább bulizni vagy kirándulni, jólérezni magunkat és egy jót kajálni! Ugye megéted?
Ugye megéted, hogy nem érünk rá húsvét reggel imádkozni, mert az nem része a szokásainknak? S különben is akkor hogyan készülnénk el a húsvéti ebéddel, vasalnánk ki az új ruháinkat a húsvét délelőtti! istentiszteletre (mondtom délelőtti, hisz igazán nem akarhatod, hogy olyan sok időt a gyüelekezetben tötlsünk - a húvéti történetet meg egyébként is ismerjük már!?)! Ugye megérted, hogy a család! A gyerekeink! A közösségünk, az ebédünk! A tojásfestés,a csokinyulak... Ugye megérted?
Jézus, ugye megérted, hogy nincs nekünk időnk ilyen evangélizálásokra meg mindféle gyülekezeti kitalálásokra. Ráadásul mit szenvednénk itt ezekkel, mikor vannak kellemesebb közösséggek, színvonalasabb programok, látványosabb előadások és fogyaszthatóbb tanítások.
Ugye megérted, hogy nem fogjuk az életünket arra pazarolni, hogy találgassuk, hogy is érhetnénk el a hót közömbös szomszédainkat, mikor máshol meg tárt karokkal várnak ránk a jófej barátaink? Ugye te megérted, hogy csak egyszer élünk, hát nem pazarolhatjuk az amúgy is kevés időnket ilyenekre! Ugye megérted, hogy ennyi már nekünk is jár!
És különben is! Ugye te azért haltál meg, hogy nekünk jó legyen? Ugye arról nem feledkeztél meg, hogy mi különleges teremtményeid vagyunk, hivatással és küldetéssel!Fontosak vagyunk, különlegesek és értékesek.
Arra hivattunk el, hogy áldást örököljünk! Érted? Á-L-D-Á-S-T!
Na mármost az áldás, az ugye áldás?
Az áldás az JÓ dolog!
Tehát ha nekünk az kellemetlenségekkel, áldozatokkal, lemondással járna, az ugye nem lehet az áldás?! Azt ugye senki nem várhatja tőlünk, s főleg te nem várod, hisz te olyan megértő vagy - hogy szeressünk olyanokat, akiket nincs kedvünk, hogy hűségesek legyünk olyna időkben, amikor rosszul mennek a dolgok, hogy olyan dolgokat tegyünk, amik nem rólunk szólnak és nem kényelmesek. Ugye nem azért haltál meg, hogy nekünk kellemetlenségeink legyenek?

Jézus, ugye te megérted? Te olyan megértő vagy!

Nincsenek megjegyzések: