Pages

2012. február 29., szerda

Időben meghozott döntés

Többször szóba kerül, milyen fontos is egy-egy időben meghozott elvi döntés. Amikor az ember csupán egy igazság, vagy egy érték ismeretében a konkrét helyzet érzelmi nyomásától mentesen meghoz és kimond egy döntést: "ha valaha ebbe a helyzetbe kerülnék, így és így teszek majd...", "számomra ez a dolog olyan érték, hogy ezen a területen soha nem fogok kompromisszumot kötni"...
Vasárnap a jegyesoktatáson beszélgettünk erről. Mennyire fontos is, hogy előre meghozzunk dönmtéseket, s előre megfogalmazzuk magunknak, milyen feltételek mellett - vagy épp feltételnélkül számíthatunk egymásra az élet különböző terüeltein. Hisz szövetséges társunk csak egy van! S ez a szövetségi kapcsolat minden más kapcsolatnál erőteljsebben hat az életünkre.

Előre meghozott döntések.
Csak egy jelentéktelen hétköznapi példa.
Amikor megszületett a döntés, hogy végigjárjuk a Caminót elhatároztam, hogy a Biblián kívül semmi olvasnivalót nem viszek majd magammal. Hisz az egyik fő cél, hogy minden mást félretéve Istenre tudjak fókuszálni ez alatt az 5 hét alatt. El is mondtam ezt a döntést Lalának.
Jól tettem.
Most, hogy lassan közeledik az indulás, egyre nagyobb kísértést érzek, hogy magammal vigyem a Kindle-t. Kicsi is. Könnyű is. Könnyebb, mint a Biblia. Benne van a Biblia ! ( is - meg másik ötszáz regény :) ) Abba feljegyzéseket is írhatnék.... Meg hát milyen jó is lenne esténként az alberg teraszán mondjuk Hemmingwayt vagy Garcia Lorcát olvasgatni...
Szóval jól tettem, hogy már fél éve eldöntöttem. Így most már csak a döntésem mellett kell kitartsak. Ami meg tudom, hogy áldást hoz majd az életemre.

Nincsenek megjegyzések: