Pages

2011. augusztus 13., szombat

Kutyaságok


Bár Credo, a kutyánk pár hónapja az örök vadászmezőkre távozott, a kutya-kérdés szűnni nem akaró lelkesedéssel kerül elő újra és újra a családi beszélgetésekben.
Bálintunk, az állatok hűséges híve folyamatosan emlékeztet bennünket ígéretünkre, miszerint a nyár végén újra felmerülhet a lehetősége annak, hogy kutya kerüljön a házhoz. Addig is, marad a mások kutyája.

A lakótelepi misszió egyik leglátogatottabb rendezvénye a gyüli által szervezett kutyaszépségverseny volt. Bálintunk napokig szomorkodott, hogy sajnos épp most nincs kutyája, így ő ki kell maradjon ebből a megmérettetésből. Mígnem valaki a gyüliből felajánlotta, hogy benevezhet a kutyájukkal. No más se kellett nekünk. Napokon át másról se szólt a fáma, mint Lucáról, a labradorról.

Ezekben a napokban Velencén vendégeskedik családunk. Házigazdánk egy Maya nevű golden retvier, aki mindig tettre és játékra kész. De Bálintunk figyelmét még ő se tudta elterelni arról, hogy fogynak a napok, s egyre közelebb a lehetőség az új kutyára. A héten apával és az unokatesókkal már látogatást tettek a fehérvári kutyamenhelyen, hogy szemrevételezzék a lehetséges "családtagot". S mondanom se kell, az estéink is a kutymenhelyek fotógyűjteményeinek nézegetésével telnek. Az Aska oldalán régóta szemezget Bálint egy félszemű, rozzant ebbel, aki már lassan egy éve élvezi a menhely vendégszeretetét. "Lehet, hogy őt kellene örökbefogadnunk! Ha mi nem hozzuk el, lassan el fogják altatni. Nehogy miattunk kelljen meghalnia!"
Olyan megható a szeretete és érzékenysége. Lassan már én is izgatottan várom, milyne is lesz végül az új kutyusunk.

Közben a munkahelyemen is megjelent egy kiskutya. Kolléganőmék egy leendő vakvezető kutya gondozását vállalták fel 10 hónapra. Byron életéről webes napló is készül, hogy leendő gazdája, akinek a "szeme" lesz mielőbb megismerhesse majd. Érdekes látni, hallani, mennyi mindenre képes is egy ilyen kutya, s hogy milyen út is vezet ahhoz, hogy hűséges, engedelmes társa legyen majd valakinek.

Nincsenek megjegyzések: