Pages

2008. december 14., vasárnap

Sztrájk

Felbolydul a világ. Mindenki próbál saját érdekének érvényt szerezni. Nem számít kinek mibe kerül ez. Ez nem a másikról, magunkról szól.
Elcsigázott tömegek állnak, s várnak legalább egy információra. Senkit se érdekel, mi lesz azokkal, akik a határon kívül vagy belül rekednek. Egyetlen ablak felé kígyózó tömeg. S kik azért lennének, hogy szolgáljanak feléjük, tudatosan "lassítanak". A géphez se jön, csak egyetlen létra. Érezze a tömeg, hogy kié a hatalom! Szánalmas, hogy a mosdóban se működnek a szárítók.
A Malév törölte tegnap a gépünket. Egy barátunk azt ajánlotta,induljunk el vonattal. Ha szerencsénk lesz, Békéscsabáig el is jutunk. A vasutas sztárjk kb. ott ér majd utól. S ha felgyaloglunk a fővárosba, na addigra sztrájkba lép a BKV. S ha a metróban ragadnánk, sok jót ne reméljünk, mert a tűzoltók is sztrájkba lépnek...
Pár napja olvastam David Wilkerson hetvenes években íródott próféciáit. Megdöbbentő látni életre kelni. Az se szívderító, mit a sztrájkokról ír: "Az elhúzódó sztrájkok megbéníthatják az ipart, és csak még tovább fokozhatják a gazdaságban uralkodó zűrzavart."

Nincsenek megjegyzések: