Pages

2009. január 10., szombat

Illés és a hírek

Délelőtt vasalás közben rádiót hallgattam. Illésnek persze mindig volt mondandója, s amikor a hírek alatt próbáltam elhallgattatni, kicsit neheztelve kérdezte:
-"Anya, neked meg minek tudni, hogy Izrael nyert-e a háborúban?"
Néztem nagyokat, hogy a gyerek meg mikre figyel. Elmagyaráztam, minek is, majd nekiláttunk ebédet főzni. Bálint és Illés pucolták a krumplikat, miközben Illés újra visszatért a hírekhez:
- "Anya, ezek meg a rádióban honnan veszik a híreket?"
Így elmeséltem neki a hírügynökségek és a sajtóközlemények, valamint a média összefüggéseit :) miközben elkészült a paprikáskrumpli, s kiderült, hogy a lakásban azért van jópár hete hideg, mert tényleg van valami gond a kazánnal. ( az este már vastag takaró + ágytakaróval aludtunk ) S most végre hosszú ideje nem tapasztalt meleg van itthon. Ami azért is jó, mert az elmúlt hetekben a felső szinten főleg nagyon hideg volt, s így a Ladosékat nem tudtuk a szó konkrét értelmében meleg fogadtatásban részesíteni. ( úgy hallom, épp átrendezik a bútorokat :) - egyébként nem is venni észre, hogy ők is itt laknak. A gyerekek néha még a "hideg lépcsőn" indulnak a fenti szobába, de útközben eszükbe jut, hogy arra már nem aktuális. Mi egyébként már nagyon szépen berendezkedtünk, elrendezkedtünk. Lassan mindennek meglesz az új helye, s hála az Úrnak - tényleg hála, nemcsak kegyes szófordulat - sokkal otthonosabbnak érzem most a lakást, mint korábban. Igazából most sikerült "belakni". Még egy-két szekrény és fiókrendezés, s minden "hazatalál".
Délután a lányokkal vásárolgatni mentünk. Nagyokat nevettünk, mert a Kában belülről volt deres az ablak. A szomszédos sávban állók csak nézték, hogy belülről vakarjuk a jeget egy CD-tokkal, s egyre inkább zúzmarásak leszünk. De mire hazatértünk, csak kiolvadtunk. Apáék puzzleztak a fiúkkal. Most pedig vasárnapi ebédet fogunk főzni. Olyan jó, amikor szombaton fel tud készülni az ember a vasárnapra, s a lehetőségekhez képest tényleg nyugalmas lehet a nyugalom napja. Ilynekor gyerekkorom vasárnapjai jutnak az eszembe. A nyugalom, a vasárnap délutáni alvás.. de tovább nem sorolom, mert a vasárnap estékről már nem túl jó emlékeim vannak, hisz másnap suli...

Nincsenek megjegyzések: