Pages

2009. január 28., szerda

Egy perc szünet

A fiúk a kádban. Illés egy fakanállal kavargatja a több doboznyi aprójétékot épp. A lányok tanulnak. Kezd hosszúvá válni az együttlakás, mert az előbb már akadtak köztük nézeteltérések. Bori most jött dics.próbáról épp kezdi a tanulást.
Sára meg -saját bevallása szerint - befejezte. Persze amikor a felmondásra került sor, kiderült, hogy akad ott még pótolnivaló :) Bálinttal egész este angolt tanultunk. Meg József Attila életrajzot és a Mamát. Angolból rémesen áll. s a legrosszabb, hogy nem izgatja.
Apa Seregélyesen. Utó-ökumenikus alkalom. Csak futtában találkoztunk. Reggel kiszalajtott a szakadó esőben a Máv-hoz. Este meg értem jött Seregélyesre indulva.
Még egy pár esti mese, némi pakolászás és végre olvashatok.
Na rohannom kell, hív a kötelesség. Azaz Illés ütemesen veri a kád oldalát: "Annnya kivesz. Annnya kivesz. ve-ve-ve-vesz. ve-ve-ve-ve-vesz." Már énekel. Most váltott: "Apa nincs itthon. Apa nincs itthon-hon-hon. Nincs itt-hon." Esetleges gyengébb felfogásomon segítendő most a következőnél tart: "Anya vegyél ki. Anya, vegyél ki. ki-ki-ki-ki-ki. anya, vegyél ki." Egyértelmű. Mennem kell.

1 megjegyzés:

Noémi-Ruth írta...

Jajj, ez annyira aranyos!!!