Pages

2009. január 22., csütörtök

sasragacs

Készülök írni. Az elmúlt napokban internet-szorulásunk volt, azaz egy levél kb 10-15 percig töltődött le. Hála ( elévülhetetlen érdem!)Aranykezű Zozynak, tegnapra helyreállt a rendszer.
A hetünk ugyancsak változatosra sikeredik, hiszen minden este van valahol istentisztelet az imahét kapcsán.
Közben Bálintunkkal megkezdett "élhetőbb életért" akciónkat folytatjuk, melynek során a fiatal úr iskolai szokás-kombinációit próbáljuk elemezni-nyesegetni. Eddig nem túl nagy eredménnyel, de azért araszolgatunk előre a változások rögös útjain.
Illésünk pedig egyre jobban szereti az óvodáját, na meg Judit nénit, Eszter nénit, és Ibolya nénit.Tegnapra beszereztük a Nagy Kincset! Madár eleséget vittünk a többiekkel együtt, hogy az "ovismadarak" kibírják tavaszig. Ma az oviba menet "hangszínházat" játszottunk: Dramatizáltuk, hogy s mint fog zajlani a madáreleség elfogyasztása.
Ő volt a varjú, aki az ovodásoktól engedélyt kért, hogy ő is ehessen az
ovis-magokból. Én voltam a pozitív hős, nevezzük egyszerűen "bezsélőolajfaóvodásmadáretető"-nek.
Így én minden varjúnak, és csókafélének (is!) megengedtem, hogy ehetnek a magból, még a sasoknak is,"feltéve, ha nem lesznek az ovi udvarán ragadozó madarak".
Ezzel nem értett egyet Illésünk.
" Apa, ha beleragadnak az etetőbe, akkor meg is foghatnánk őket"- mondta felcsigázottan. Hát, így ért véget a "hangjátékunk" s folytattuk a biológia órát: " ragadozó madarak! tudod kisfiam, vannak aranyos madarak, akik megelégszenek... meg vannak olyanok is, akik..."
Ember legyen a talpán, aki 3 percben elmeséli az -etetőbe ragadt madár- képlete helyett, hogy mi is az igazi ragadozómadár lényege. Végül megeggyeztünk, hogy sasokat nem várunk a lakomára, de ha mégis eljönnének, nekik is adunk a szotyi-seprümag-kendermag keverékből. Most várom, hogy mi fog történni ma, madárügyileg.
Bori meg Sára tegnap színházban voltak. Kész nők, olyan aranyosak voltak, ahogy hazaérve mesélték a darabot. Végül már "karhatalommal" kellett ágyba parancsolni őket. Nagyon szeretem Őket!
Szilvi meg reggel ment a "dolgozóba", reméljük ma korán haza érkezik.
Este Bencze András fog igét hirdetni, érdemes lesz meghallgatni. Holnap pedig hozzájuk megyünk, az evangélikusokhoz.

Végül egy igével zárom a beírást, hátha segít valakinek. " De ki az, aki bántalmaz titeket, ha buzgón igyekeztek a jóra?" Péter első levele, 3. rész 13. vers.

1 megjegyzés:

magdanya írta...

nagyon bírom a gyerexájakat!
egyszerűen, természetesen beszélnek, gondolkodnak. szerintem igen tanulságosak!