Pages

2009. január 4., vasárnap

Tündér Lala

Ha az embernek Lala az apukája, akkor illendő, hogy megismerje a Tündér Lala mesét Szaó Magda tollából. Ez most a legújabb folytatásos esti meséink egyike. No meg az Illés-kollekció egy-két darabja. Thomas, a gőzmozdomy, Sam, a tűzoltó, Postás Pat vagy Bob Bilder. Illés kedvence a Wendy tapétázik. Bálinttal már előre könyörgünk, hogy csak azt ne, de Illés ha választhat, mindig a Wendy tapétázikat választja. A minap megkérdeztem,, miért azt szereti. Mert abból az ember megtudhatja, hogyan kel tapétázni. Ami ugye nélkülözhetetlen tudás egy négyéves számára.

A szünet véget ért. Reggei iskola, óvoda. Igaz Illés és Bálint meg vannak fázva. bálint - harmadszori próbálkozásra - hőemelkedést is mért magának. Az esti imádságnál apa azt kérte, hogy mindenki legyen erős és egészséges, s holnap tudjon suliba... menni. Bálint egy apró kiegészítéssel élt : "Úr Jézus, ha mégis beteg lennék, akkor pedig...". hittel teli ima volt :)
Holnap kezdődnek a hétköznapok. S a költözködést is sikerült befejeznünk pár órája. Így holnap a festés is elkezdődhet Pistiék lakásában. S aztán a Sára-szoba kialakítása. Sára most társbérlő lett Borinál a fiókban. ( Borinak ugyanis olyan ágya van, ami alól kiházható egy másik fekhely - ezt hívja ő fióknak ) Sára is változások előtt áll. Nemcsak szobát, de sulit is kell váltania. Most kell leadnia majd a jelentkezési lapokat. Ezért is imádkoztunk este. Kétezer-kilenc. Holnap komolyan is elkezdődik. Olyan jó volt együttacsalád lenni.

Nincsenek megjegyzések: