Pages

2009. szeptember 26., szombat

Gyülekezeti levlistánkról...

Kedves Testvéreim!

Nem a lustaság miatt halasztottam idáig, de csak most van időm arra,hogy megosszam Veletek múlt hétvégi élményeimet!
Pénteken reggel beültünk két szép autóba 9-en, és átautózva az országunkat beértünk Kárpátaljára, Ukrajnába. Ott is voltak szép autók, meg Zaporozsec és "fecskefarkas" Volga és szorongató elhagyatottság érzés és szegénység.
"mindenkinek a maga baja a legnagyobb"! Emelkedett érzés, és Krisztusi gondolkodás, ha Valaki képes hálát adni saját helyzetéért bármilyen is az!

Engem nagyon határozottan tanított az Úr!

Beregszász
Vajon hány egy és hat év közötti gyermek van a gyülekezetünkben? 10-15-en lehetnek, még ezt sem tudom. Szerintem nem lehet elképzelni, de csukjad be a szemed és "lásdd" el a következőt. /talán majd lesz néhány kép "prezentációnak"/
Egy 50 literes kondérban főtt rizs, mellette 1-6 éves gyerekek, - akik olyan koszosak, hogy utoljára édesanyjukban és az esőben érhette Őket víz- akik nyújtják a tányérjukat az üres rizsért. Akik még nem szobatiszták - nincs is szoba!- anyaszült meztelenek, a nagyobbak valami olyan össze-vissza ruházatban vannak,amit mi nehogy gyermekre nem adnánk, de hozzá sem érnénk. Egy dologban egyenruhák a göncök, végtelen koszosak. Miután megkapták a tányér rizst, egymás mellé ülnek a porba.Az icipicik meztelen fenékkel, a kicsit nagyobbak -mondjuk a Józsika- térdig érő kislány ruhába mellé, neki ez jutott. A porba negyedórája vizeltek a kutyák, és a tíz méterre levő szeméthalom szennyét az utolsó eső ezen a területen mosta át!

EMBERHEZ MÉLTATLAN NYOMOR! Isten nem erre teremtett bennünket.

Csak úgy mellékesen, "ha egy nemzet identitását a nyelve adja akkor Ők Magyarok" mondta Bödő Sándor testvérünk!
Így is élnek magyarok 430 km-re Székesfehérvártól!
Tanultuk: "Isten nem személyválogató", de az ember az. Mostanában többször hallhatjuk "képtelenek alkalmazkodni a társadalomhoz az ilyenek". Mi mennyire akarunk hasonlítani Isten fiához, aki a betegekért a gyengékért az elesettekért jött a földre? Akarunk segíteni?

Nagydobrony
kb.120 ember egy pici imaházban és olyan erővel szól a dicsőítés, hogy az én konszolidált hangulatomat zavarja, de aztán felkap, elsodor, eláraszt a lélek jelenléte!
Az a sok nyílt, őszinte, tágranyílt barna tekintet! CSODA!
Igehirdetés, bizonyságtételek, ének, hálaadás, őszinteség, tiszta érdeklődés, csak a gyerekek keze fekete, mert diószedés ideje van.
Itt sincs Milka csoki és Pampers pelus, de a környezetük rendezett, hálát adnak, MERT ŐK MEGISMERTÉK AZ ISTENT!
Soha nem láttam még ilyen őszintén dicsőíteni az Urat!

Munkács
A Jancsipásztor /püspök/, Bandi, Szveta, Jenő és a többi Testvér fogadott bennünket. Fínom ételekkel, tiszta konyhával, szobával, fürdővel és Isten hírével!
Kb. 2 hónapja 67-en két hete 13-an merítkeztek!
Értelmemmel felfogom, hogy az embert megváltoztatja Isten lelke a megtéréssel! De eddig ez nekem elmélet volt. Ilyen,az ottanihoz képest már-már mennyei körülmények között kevésbé lehet észrevenni mint OTT!
A "táborban" -cigánytelep- egymás mellett lakik a pásztor és a még megtérés előtt álló roma. A különbség a tekintetükben, a rendezettségükben és abban van, hogy ki mire építi a jövőjét! és ez látszik a külcsínyen is!
Van mit tanulni! Meghírdettek roma gyerekek, fiatalok számára egy táncos vetélkedőt, "Sztár születik", ott voltunk az elődöntőn 300-400-an! Mi hogyan tudnánk ennyi fiatalt és idősebbet behívni az imaházunkba!
...

Nincsenek megjegyzések: