Pages

2011. október 8., szombat

Ebben a pillanatban


Ebben a pillanatban Lala Balatonszemesen már izagtottan készül az ifikonfin a tanításra. Tegnap reggel ment lelkészi találkozóra. Közben ma egy ifikonfin is szolgál. - Jó hogy a két program egy hekyen van. Azt mondja, tíz előtt aligha ér haza- így a fiúk már biztos nem várják meg.
Ebben a pillanatban Sára az egyik házicsoporton vigyáz a kisgyerekekre. Ezen a nyáron Sára felfedezte, hogy ő is ügyesen tud bánni a gyerekekkel. Tamásiban a Biztos Sziklán sok-sok kisgyerekkel megbarátkozott, s jó volt találkozni a Balaton Neten olyanokkal, akik csodálkozva jöttek hozzám, hogy "nahááát, a néni a Sári anyukája? Annyira szeretjük a Sárit!" Szóval most kisgyerekfelvigyáz. Utána azt ígérte befejezi a füritakarítást, majd a pajtijaival filmeznek ha besötétül.
Ebben a pillanatban Bálint a kuytájánál van az udvaron. De már jelezte, hogy számít rám egy olvasónapló megszülésében.
Bori is itthon van! Ennek mindenki nagyon örül. Tegnap éjjel, amikor hazaért a koliból és az ifiről, a fiúk boldogan hancúroztak, nevetgéltek vele még egy órát. Hiányzik nekik hétközben, s külön örüm, ha hazaér.
Ebben a pillanatban Illés itt mellettem épp könyvírásba kezdett. No nem tud írni még - csak nyomtatott nagy betűkkel. De most ezt vette a fejébe. (Már le is írt egy egész tőmondatot. :) ) Korábban meg gombfocizott. A foci mellett a gombfoci az új szerelme. Az osztályban e kettőt űzik a fiúkkal. Az első héten azzal jött haza, hogy ő is szeretne körömpöcit. Először nem is értettük, miről beszél. Majd pár nap múlva már maga is két gombfocicsapat boldog tulajdonosa lett.
Isi egyébként élvezi az isit. Néha már túlságosan is élvezi. Jól elvan a fiúkkal az osztályból. S a héten pedig azon is megnyugodtt, hoyg "végre mostmár igazán tanulunk."
Ebben a pillanatban a kanapén fekszem, s egy alapos megfázással és kezdődő arcüreggyulladással küszködve erőt gyűjtök ahhoz, hogy újra kimenjek a konyhába és hozzálássak a soha véget nem érő házimunkák legégetőbb fejezeteihez.
Ebben a pillanatban semmit se szeretnék jobban, mint itt maradni a kanapén fekve a kockás kis flaneltakaró melegébe burkolózva és forró teát kortyolgatni (bár azt fekve nehéz lenne).

Nincsenek megjegyzések: