Pages

2011. október 30., vasárnap

Ebben a pillanatban











Ebben a pillanatban SáriBoriBálint a szomszéd kanapén ülnek és filmet néznek, miközben az Illés által szervírozott frissen sült pogikat falatozzák.
Illés a földön gombfocizik épp. A szőnyeg másik oldalán családunk új tagja, a négy kishörcsög cuppog a fészekben. Történt ugyanis, hogy tegnap családilag, s gyermekeink barátaival ellátogattunk a Vidámparkba. Hazatérve az a megdöbbentő tény fogadott, hogy távollétünkban két fiú dzsungáriai törpehörcsögünk négy kishörcsögnek adott életet. Így most már HAT hörcsögünk lett. Bár a kicsik egyelőre még elég kicsik. Az új jövevények érkezése egyébként nagy lázba hozta a fiúkat. Sose hittem volna, hogy ekkora örömöt jelent nekik négy szürke "babszem".
Isten engem is megörvendeztett az este. Fárasztó napok, ifis spagettiparti, s egész napos családi kirándulás után kicsit ki- és lemerülve vártam a vasárnapot. Úgy terveztem - hála az óraátállítással nyert plussz órának - majd kora reggel látok hozzá a főzéshez. Azonban Bori este tízkor egy rakat kajával érkezett. Báránypörkölt. Majonézes krumpli. Töltöttkáposzta. Sült hús. Rizs. Valaki olyan küldte, akit szinte nem is ismerek. Olyan hihetetlen volt. Felfoghatatlan Isten szeretete és gondviselése - és az is, hogy valaki szinte ismeretlenül is ennyire szeret, s ilyen gondoskodó. Megnyugtató volt úgy feküdni és ébredni, hogy nincs sürgős teendő, elintézendő feladat, megoldandó probléma. Persze ez Lalára nem volt érvényes, hisz neki ma is akadt azért dolga :)

Nem írtam még egy döntésünkről: a héten száműztük a tévét az életünkből.
Vicces volt, mert vagy háromszor is be kellett mennie Lalának a UPC-be - csak nem akarták lekapcsolni a csatornákat. Amikor aztán eljött a szerelő, hát elég furcsa volt először. "Az összes csatornánk fekete". Pedig január óta hétfőnként tévémentes napokat tartunk. Talán épp ezek az esték segítettek rádöbbenteni, hogy mit nyerhetünk ezzel a döntéssel.
Időt. Amiben sokszor szűkölködünk. S mivel "az időd az életed" bizonyos értelemben az életünket, a családi kapcsolataink minőségét is... Pénzt. Ha már megszorításokat kell eszközölnie az embernek, ez egy igazán nélkülözhető terület. Értelmes időtöltéseket. Most arra tanítgatjuk a fiúkat, hogyan lehet tévé nélkül is szórakoztatóan, értelmesen tölteni az időt.
Bálint - miután a tegnap estét a nappaliban zenehallgatással és beszélgetéssel töltöttük - ma megállapította, hogy többet ért ez az X-faktornál.

Nincsenek megjegyzések: