Pages

2011. szeptember 6., kedd

Az ajtó

Sokmindenről beszéltünk a ma esti női órán. Leginkább a harcainkról, azok természetrajzáról. No meg a győzelmekről.
Ima előtt valaki azt kérte, had mesélje el egy álmát. Megtérése óta több alkalommal megesett vele, hoyg Isten álomban válaszolt a kérdéseire. Időnként masszőrhöz jár fiziológiai okokból, ám a masszőr most gyes-re ment, s utódja nem titkolta, hogy a kineziológia se áll távol tőle. Testvérnőnk nem tudta, mi fán is terem a kineziológia, de óvatos volt, s valamit olvasott is róla, hogy mi minden mással függhet össze később egy ilyen "terápia". Még mindig nem tudta azonban, mitévő is legyen kineziológussal.
Kérdésére Isten egy álommal felelt.

Álmában egy idegen ajtó előtt állt, amit óvatosan bár, de egy szűk résre kinyitott. Ugyanabban a másodpercben azonban egy óriási erejű szélvihar teljes szélességében tépte fel az ajtót - őt pedig a szemben lévő falhoz vágta a váratlanul érkező hatalmas erő. De nem csak őt. Közben jött rá, hogy a szobában rajta kívül ott voltak családtagjai is. Így döntésével nemcsak magát, de családját is veszélybe sodorta.

Másnap reggel nem volt többé kérdés számára, hogy "ártalmatlan"-e a kineziológia.


Története azonban másvalakiben vetette fel azt a kérdést, hogy mit is mondjon azon ismerősének, aki egy mágneses karkötő csodatévő ereje mellett győzködi.
Erről viszont egy harmadik hölgynek volt egy kínos története. Mely szerint az ajándékba kapott, s először a kellmetlenség elkerülése végett vissza nem utasított karkötő miatt mekkora kalamjka is keletkezett körülötte.
(Érdekes az ilyen helyzetek, amikor nincs más választás, csak a két rossz közül a jobbik. Kellemetlen a jószándékú "segítség" visszautasítása, de még kellemetlenebb, ha hallgatunk, s később kell színt vallani, viszakozni.)
S hogy is alakítja a Mindneható az ilyen "spontán" beszélgetéseket? Az asztal túlsó felén megszólalt valaki, akinek a karján ott volt a szomszédjától ma délután kapott mágneses karkötő. "Milyen is az időzítés? Épp rosszul voltam, kétségbe estem, tehetetlen voltam a betegségem miatt, amikor a szomszéd asszony érkezett, s olyan kedvesen és szeretettel segített."
Ám az Isten időzítése se rosszabb. Tudja, hogy mire van szükségünk. Ismeri kétségeinket, kételyeinket, kérdéseinket, s ha őszinte szívvel keressük a választ, Ő nem rejti el szándékait az övéi elől.

Nincsenek megjegyzések: