Pages

2009. december 5., szombat

Idő kell

A helyes döntéshez idő kell.
Akkor is, ha tudod mit kell tenned. S legbelül az eszed már válaszolt.
De a szívedet is be kell várnia.
Mert nem hagyhatod a szívedet a krízisben.
Mert a szíved nélkül nincs értelme tovább lépni.
Mert bármennyire is nehéz beismerni, de nem csak az értelmedből állsz, érzelmeid is vannak - s azoknak is fel kell szakadni, meg kell gyógyulni, újulni ahhoz, hogy képes legyél tovább lépni.

Vannak, akik mindenen át mennek előre. Akár egy terminátor. Azt hiszik, elvárás, hogy mindig erősnek látsszanak. Őket is ugyanaz éri. Szerintem nekik se kevésbé fáj. Csak nem hagyják, hogy fájjon.
Aztán a sokadik kanyarban derül ki, hogy a szívük már nincs benne. A szívük rég elmaradt, lemaradt, kimaradt. S a szív nélkül meg hogy lehetne?
Test- lélek- szellem. Ez mind vagyunk. Egyiknek gyorsabban, másiknak lassabban megy. De a döntésben mindnek benne kell lennie. S ehhez időnként idő kell.

4 megjegyzés:

aranymonika írta...

"Megvárni, egy angyal és egy szent türelmével, amíg a dolgok - emberek, eszmék, helyzetek -, melyek hozzád tartoznak, eljutnak hozzád.
Egyetlen lépést sem sietni feléjük, egyetlen mozdulattal, szóval sem siettetni közeledtüket.
Mert bizonyos emberek, eszmék, helyzetek, melyek életedhez, jellemedhez, világi és szellemi sorsodhoz tartoznak, állandóan útban vannak feléd. Könyvek. Férfiak, Nők. Barátságok. Megismerések, igazságok. Ez mind feléd tart, lassú hömpölygéssel, s találkoznotok kell egy napon.
De te ne kapkodj, ne siettesd útjukat és közeledésüket.Ha nagyon sietsz feléjük, elkerülheted azt, ami fontos és személyesen a tiéd. Várj nagy erővel, figyelmesen, egész sorsoddal és életeddel."

(Márai Sándor)

puszi!!!

Unknown írta...

Vannak hívő keresztyének,akik azt szokták rendszeresen mondani: "Az Úr ezt mondta nekem,azt mondta nekem...stb. ..." Én azt tapasztaltam meg,hogy sok dologban "ad szabad kezet" a döntéshez,-a Bibliai alapelveken belül. Persze...nem kételkedem abban,hogy valakinek közvetlenül is szólhat az ÚR.

encóka írta...

vasarnap Erzsebet es Zakarias tortenetet olvstuk. Most eloszor ertettem meg, miert vonult el Erzsebet 5 honapra a vilag szeme elol...

amig az erzelmek beerik az ertelmet, hosszu ido lehet.
en azon csodalkoztam, hogy E. majdnem fel evet is "raert", hogy megharcolja, amit kell. Nekunk mar a ket het is nagyon sok a vivodasbol.

aztan belegondolni, hogy egyetlen isteni beavatkozas atirja nem csak a jelenunket es a kepzelt jovonket, de a multat is... fantasztikus.

gyakran olvaslak, eddig ismeretlenul, de nagyon elvezem a bejegyzeseidet, neha imatemat kapok,... es koszonom, hogy megosztod elmenyeidet
szinte szeretnek munkatarsad lenni :D
Eniko

Révész Szilvi írta...

Köszönöm a visszajelzéseket. Sokat jelentenek. :)