Pages

2009. december 2., szerda

Ovisok


Majd minden napra esik valami váratlan kihívás. Ma egy óvodát kellett találnom, ahová holnap az egyetlen magyar nagykarácsonyi Mikulással és a TV2 Napló stábjával cipősdoboz ajándékokat vihetünk a gyerekeknek. Szeretem az ilyen feladatokat. Izgalmas, hogy az ország melyik pontján is lesz majd az a kis csapat, akinek holnap ebben a nem mindennapi élményben része lehet.
A levelezéssel kezdtük. Akadt is rögtön egy kiskunsági pici ovi. Ezernégyszáz fős falu, negyvennégy óvodással. Nagyon megörültek, hogy "hát mégis csak kaphatunk!". De a beszélgetés közben kiderült, hogy épp bárányhimlő-járvány van. Azaz összesen tíz óvodás van az intézményben, s még azt se lehet tudni, holnapra mennyien maradnak. Tehát új ovi kellett.
Akadt is egy ózdi kérés. Kis ovi tagóvodával. Felvették a telefont. Az első óvó néni kicsit megijedt a váratlan helyzettől, s hogy azonnal döntenie kell. Segítséget hívott. A helyettese már bátrabb volt: "A Napló? Holnap? Ide jönnek?Nem hiszem el! Hát hogyne vállalnánk! Harminckét éve nem talált ránk senki!!!" Örültem, hoyg harminckét év után, ma épp mi és épp rájuk találtunk. Nyolcvanegy kisgyerek. Hatvanvalahány GYVT-s. (gyermekvédelmi támogatásban részesülő). Hát jó helyre kerülnek majd a csomagok. A csomagok, amiket épp most válogatnak a kollégák valahol Pesten egy kis faházban. Bízunk benne, hogy lesz elég óvodás dobozunk, hisz még nagyon a gyűjtés elején járunk. És izgatottan várom vasárnap este a filmet az ózdi ovisokról, akik holnap színes ünneplőben mennek majd az oviba, s ajándékkal és élménnyel távoznak majd délután.
Napok óta arról beszélek, hogy "milyen jó is lenne, ha valami csoda folytán az is megoldható lenne,hogy az e-mailben érkező kéréseket is teljesíthatnénk, s a legeldugottabb helyekre is eljuthatna a cipősdoboz ajándék..." - s lám már holnap teljesül egy kívánság.

Nincsenek megjegyzések: