Pages

2012. november 9., péntek

Újjá(?)építők

Illés - aki mellettem áll - adta a fenti címet, ami több szempontból is félrevezető. Építkezésről szó sincs, s inkább régiesítjük, mint újítjuk a helyiségeket.
Régi dilemma, mi legyen az ifiteremmel. Évek óta születnek tervek, s vetélnek ugyanolyan gyorsan. Most azonban egy nagyon egyszerűen és olcsón kivitelezhető koncepció megvalósítása vette kezdetét. A kezdő lökést az augusztus végi retro-party adta. S a felismerés, hogy az adott környezet, az alagsori kisterem mindenféle átalakítás nélkül tökéletes retro környezet. Így jött az ötlet, mi lenne, ha a meglévő  fenti lakásunkba felhalmozott kanapékkal megpróbálnánk berendezni az egyik sarkot. Közben a lányok a lomtalanításon szereztek két fotelt és egy kisasztalt. S az így összejött kollekcióból - a Bori teljes kiegészítő-gyűjteményével ( úgy mint régi fényképezők, rádió, bólogatós kutya stb.) elkészült az első sarok.

A második már nagyobb falat volt, mert oda koncentrálódott a teremben lévő összes kacat. Múlt vasárnap délután azonban egy népesebb ifis csapat megbirkózott a kihívással, így elkészült a második sarok is. Persze hiányzik még sok-sok kiegészítő, képek a falakra, netán festés. De szerintünk már így is látványos a különbség, és sokkal otthonosabb, barátságosabb a környezet. ( Ha bárkinek a gyüliből akad otthon felesleges rádiója, fényképezője, szódásüvege, gyertyatartója, régi koffere, kislámpája, régies képkerete, régi fotele vagy széke, kávéfőzője, mozsara, szitája, ébresztő vekkere, bakelit lemezei, lemezjátszója  ... - nem baj, ha nem működik  - köszönettel vesszük, ha felajánlja a köznek.)






Nincsenek megjegyzések: