Pages

2009. február 21., szombat

Játék


Új játékokkal gazdagodtunk a héten. Nagyon szeretem a Logiko fejlesztőjátékokat, s végre kedden az Illéssel új feladatlapokat is vettünk. Annyi mindent tanulunk belőlük. Az egyik alapján pl. rajzolni is. Délelőtt házikókat rajzolt Illés, s az ágya fölé ragasztotta, mint az ő saját, különbejáratú tv-jét. A távkapcsoló "elekrikus" volt. "Anya, azt jelenti hogy elektrikus, hogy amilyen mesekönyvvel kapcsolod be, azt a mesét láthatod a tv-ben." Azaz több mesekönyv is szükségeltetik a készülékhez.
A tv-gyártás fellendült. Azóta nekünk is, a Bálintnak is van már sajátja a falon. ( Bár a Bálint még nem is tudja, hisz épp Zámolyon vendégeskedik az Angiéknál. - vagy a Vértesben szánkóznak )
Társasjátékot is vettünk ám. Amolyan négyévesnek valót. Lotti Karotti. Kis nyuszikákkal mászod meg a "hegyoldalt", míg fel nem érsz a hegytetőn álló csodarépa tetejére. Kártyákat húzol, s azok mutatják, hányat is léphetsz épp. Ha "klikket" húzol, tekerned kell egyet a csodarépán, melynek hatására valamely mező alatt lyuk támad, s ha nincs szerencséd, nyuszid a süllyesztőben végzi. :(
Amikor ez az Illéssel először fordult elő, láttuk ám, hogy görbül lefelé a szája... majd keserves sírásba kezdett. Meg kellett tanítsuk, hogy veszíteni is tudni kell. Azóta, könnyek nélkül viseli a tragikus pillanatot. Mi pedig napjában többször futtatjuk a nyulakat fel-fel a "hegyoldalon".

Nincsenek megjegyzések: