Pages

2009. február 2., hétfő

Sosincsvége napok


Nem tudom, mással hogy történik, de velem gyakran megesik, hogy utólérnek ezek a sosincsvége napok.

A sosincsvége napok jellemzője, hogy reggel már arra ébredsz, hogy valaki-k az ágyadban arra vár, hogy "csináljnekemcukrostejet, kakaót, teát vagy rikszet". Aztán ha ehhez hozzáfogsz, meg az összes aprónépre felhúzod a zoknit, trikót miegymást, s az összes rádbízottaknak elkészíted az uzsonnát, bevivős ágyneműt, tornacuccot, pénzt vagy életet, s már elintegetted az ablakból az utolsó távozót is, na akkor aztán rohannod kell, hogy te se pizsiben indulj a buszhoz, mert hát az meg nem vár. Szóval ilyen kis közjáték után ha Isten is veled, s a buszon van helyed, akkor olvashatsz Igét és miegymást. Majd át és feltrappolsz az irodába. Onnan át és még feljebb egy másikba. Onnan át és fel egy harmadikba. Onnan át... megintcsak a buszhoz. Aholis megint egy szempillantás alatt már megérkeztél lakhelyedhez. S ott aztán jobb, ha menetközben érdeklődsz van-é otthonodban némi eledel, mert többbnyire miért is lenne, ha nem vettél. Azaz mehetsz egyenesen a boltba, s hozhatsz haza némi muníciót kis családnak.
Kik már várnak, hogy "anya, készíts már...." és "képzeld, ma..." és közben vasalhatod a holnapi ruháit és ülhetsz melléjük a kádhoz, s olvashatod a unalomból félbehagyott Tündérlala akárhanyadik fejezetét meg persze Bobot. "Megy ez nekünk, srácok?" "Nagyon megy!" Aztán még egy kis gyors munka. Egy-két levél ide-oda. Pakoláááás. És készülés a holnapi női alkalomra.
Mire ezekkel végzel, férjed is feljön, mert már éjfél, s akkor lefekszel, elalszol, s azon kapod magad, hogy
csörög a telefon és valaki azt kiáltja, hogy "csináljnekemcukrostejet, kakaót, teát vagy rikszet"...

S ezeken a sosincsvégenapokon csak ábrándozol arról, hogy egy nap majd elfogy az összes vasalnivaló, tiszta lesz minden edény, szoba és ruha, megoldódik minden gyerek összes problémája, meg lesz tanulva a létező összes vers és szó és már semmit se kell kikérdezni, hegyezni, dobni vagy borulni, s azt reméled, hogy akkor majd kedvedre olvashatsz egy fotelban, de aztán végül lehet hogy rájössz, hogy azok már a nemszeretemnapok, mert életed legszebb napjait akkor élted, amikor azokon a sosincsvége napokon szorosan ott volt melletted mind, akit annyira szeretsz :)

5 megjegyzés:

aranymonika írta...

Oanédik vagytok...nembaj...tartsatok ki...resetelünk a 7en...!!!!pusz!

toma írta...

mindent értek...és helyeslek is. Csak egy szó: mi az a "riksz"? Ennyire belga lettem? Már ezt sem tudom? (tudnom kéne? - Gergő eszik/iszik ilyet?)
:)
csók mindenkinek
Toma

Révész Szilvi írta...

bocs. a riksz családi műszó. sára kedvence a tejbegríz, s kiskorában tejberiksznek mondta, ebből keletkezett rövidülés útján (:)) a riksz
üdv: sz.

Révész Szilvi írta...

a resetet már nagyon várom!!! vártam a szerdait is, de úgy néz ki, bori mást visz magával :( - de Bulgakov remélem mindenért kárpótol majd

aranymonika írta...

Úgy lesz!Meglátod! :-D