Pages

2009. február 25., szerda

Téliálm

"Anya, mi az a téliálm?" "A tekik is alusznak téliálmot?" - ilyen és hasonló kérdésekre kellett válaszolgatnom délelőtt, miközben próbáltam felkészülni a vendégek érkezésére. Illés valószínűleg influenzás. Magas a láza, de hősiesen viseli. Hajnalban hallom, hogy trappol ki a konyhába. Futok utána, s látom, hogy a sötétben iszik. Hihetetlen ügyes. Pedig tiszta láz volt. Így öttől fenn volt a család nagy része. Tízre már Lala is megérkezett a vendégekkel, s el is ment veseUH-ra, így mi szórakoztattuk őket Illéssel.
Az angol pásztor gyülekezete a hajléktalanmisszióból nőtt ki. Van egy buszuk, azzal járják az utcákat, s segítik a rászorulókat. Úgyhogy többnyire a hajléktalanokról beszélgettünk, meg a drogosokról, meg a tűcseréről. Bírtam. Mindenki mutogatta a családját a mobilján. Steve pedig mutatott egy képet a feleségéről, aztán egy csomót a hajléktalanokról. Hajléktalanok az utcán. Hajléktalanok a gyülekezetben. Hajléktalan a buszon. Hajléktalan lepukkanva és kisimulva... Beugrott, hogy talán kimehetne holnap a gyülis kajaosztó-csapattal a helyi erőköz, s úgy néz ki sikerül összehozni. Azóta nagyon boldog. A gyülijét az utcán kezdte a hajléktalanok között. S a legérdekesebb, hogy ma vannak a gyülekezetben hajléktalanok, de van atomfizikus is. - Ja, és van egy Harley-je! :)

1 megjegyzés:

aranymonika írta...

Steve jó fej volt,vidám és lelkes...mesélt és csak mesélt..tette a dolgát...csomagolta a szendvicseket...és azt mondta,a hajléktalanok arca a világon mindenütt ugyanaz.